Ford începe construcția unei noi uzine de mașini electrice. Va fi cea mai mare din istoria mărcii

de Tiberiu Safta
Luni, 26.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a demarat oficial construcția unei noi uzine de mașini electrice și baterii. Fabrica, botezată BlueOval City este pe cale să devină cea mai mare uzină construită vreodată de Ford, pe o suprafață de 15 kilometri pătrați. Noua uzină va intra în funcțiune în 2025.

Constructorul american a început oficial construcția noii uzine BlueOval City din Tennessee, Statele Unite. Noua uzină va fi cea mai mare construită vreodată de către ovalul albastru și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 15 kilometri pătrați.

La noua uzină, care va intra în funcțiune în 2025, vor fi asamblate toate camionetele electrice ale mărcii, cum ar fi Ford F-150 Lightning. De asemenea, vor fi construite și baterii pentru toate mașinile electrice din gama producătorului american.

Investițiile în noua uzină valorează aproximativ 5.6 miliarde de dolari. Odată cu finalizarea construcției uzinei BlueOval City, Ford va fi mai aproape de obiectivul său principal de a produce 2 milioane de mașini electrice pe an până la sfârșitul lui 2026.

„Construim viitorul chiar aici în West Tennessee”, a declarat Eric Grubb, directorul departamentului de construcții al mărcii. „Această facilitate reprezintă modelul nostru pentru viitoarele facilități de producție Ford și îi va permite mărcii să ușureze tranziția Americii către mașinile electrice”, a adăugat acesta.

Așa cum am precizat, activitatea celei mai mari uzine din istoria Ford va începe în 2025.

via Ford

Comentarii (2)

 • Interesant de urmarit in anii urmatori:
  1. Firmele europene (inca) investesc masiv in China.
  2. Firmele americane investesc in US si mai putin in China.

  Cum va arata piata auto peste vreo 10-15 ani?
  Vor fi chinezii izolati (vezi Taiwan, etc.) si castiga americanii? Ca parca si Europa ar vrea ca investitiile sa ramana acasa ...

  to be continued...
  7 0
 • @Nico, am citit undeva ca americanii acorda niste facilitati producatorilor care produc masinile electrice in SUA, deci masinile produse in afara sunt dezavantajate.

  Si bine fac
  Tot recent guvernul american a demarat un program de sprijin a productiei interne de cipuri.
  Ei gandesc strategic si investesc in domeniile cheie
  6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru