Ford începe testele cu utilitara electrică E-Transit în Europa

de Paul Cosma
Luni, 23.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoutilitara complet electrică Ford E-Transit urmează să intre în teste la mai multe flote europene înainte de lansarea pe piață, din primăvara anului 2022, potrivit unui anunț făcut de producătorul american.

La sfârșitul lui 2020, Ford a publicat primele imagini și informații oficiale despre utilitara electrică E-Transit.

Modelul este echipat cu un motor care generează 269 de cai putere și un cuplu de 430 Nm, în timp ce autonomia ajunge la 350 de kilometri.

Noua utilitară va fi disponibilă în 25 de configurații, întrucât va avea versiuni cu caroserie de autoutilitară, autoutilitară cu cabină dublă și autoșasiu, la care se adaugă numeroase opțiuni pentru lungime și pentru înălțimea plafonului.

Ford a anunțat acum că E-Transit va fi testat în condiții reale de exploatare de către operatori cheie din sectoarele poștale, municipale și de utilități, distribuție și livrarea produselor alimentare.

Testele încep cu 10 prototipuri E-Transit care sunt puse la încercare într-o varietate de scenarii de operare, în Germania, Norvegia și Marea Britanie. Printre partenerii de testare se numără firma AWB de eliminare a deșeurilor, Balfour Beatty, flota municipală a orașului Köln, DHL Express din Marea Britanie, DPD, Poșta Norvegiană, Ocado și Recover Nordic.

Testele marchează cea mai recentă etapă a dezvoltării de către Ford a noului E-Transit, în urma unui program solicitant de testare la Centrele de testare Ford.

Partenerii de testare vor utiliza prototipurile E-Transit pe perioade de 6 sau 12 luni.

Via Ford

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Un mare kk din partea Ford. Sunt deja ani, de când Ford tot plimbă aceleaşi maşini "prototipuri" de la clienţi la alţi clienţi, dar cu producţia stau dezastruos !!

    Deja Volvo vinde truck-uri (da, din alea mari) full electrice în SUA. Reale şi pe bani, cu tot cu staţiile de încărcare (distribuţie bere).

    Ford.... Ford lent tare.... baterii nu au.... ar vrea dar să nu bage bani... un dezastru.
    3 8
  • Blaha N.
    Ceva basculante electrice???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru