Ford Mondeo ar putea rămâne în gamă până în 2025: dezvoltarea unei noi generații este incertă

de Daniel Popescu
Joi, 24.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Mondeo va rămâne în gama europeană a constructorului până la jumătatea deceniului următor, însă dezvoltarea unei noi generații este incertă după eliminarea modelului de pe piața americană, potrivit unor informații neoficiale.

Spre finalul lunii aprilie, Ford a anunțat o reconfigurare majoră a gamei de modele pe care o comercializează în Statele Unite. Printre modelele afectate se numără și Fusion, numele sub care este comercializat Mondeo în SUA, despre care americanii au anunțat că nu va primi o nouă generație.

Informația a generat incertitudine cu privire la viitorul lui Mondeo pe piața europeană, însă publicația Autocar susține că a intrat în posesia unor informații potrivit cărora modelul de segment D va continua să fie comercializat până la jumătatea deceniului următor.

Oficialii Ford vor decide cel târziu în 2022 dacă modelul va primi o nouă generație în Europa, în contextul în care ar trebuie să dezvolte un model care în prezent se comercializează în numai 60.000 de unități pe an. Vânzările au scăzut puternic de la cele circa 350.000 de unități comercializate în 1993, ca urmare a creșterii interesului pentru SUV-uri.

Până la decizia finală, Ford a confirmat deja că va introduce o serie de îmbunătățiri pentru Mondeo.

"Mondeo va primi o serie de îmbunătățiri în acest an, inclusiv în cazul versiunii hibride", spuneau recent oficialii mărcii.

Sursele Autocar afirmă că Ford va introduce schimbări majore nu numai la designul exterior, ci și la interior, care va beneficia de o serie de elemente preluate de la Focus și Fiesta. În plus, modelul ar putea primi și un nou motor diesel cu capacitatea de 2.0 litri.

Via Autocar, Caradisiac, CarAdvice

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru