Ford Mustang, cu motor de 2.3 litri turbo, eliminat de pe piața europeană, inclusiv din România

de Alexandru Monenciu
Vineri, 05.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Mustang EcoBoost, adică versiunea echipată cu motor de 2.3 litri turbo, a fost eliminat din Europa. Modelul a fost scos din oferta mai multor țări, inclusiv România.

Ford Mustang este una dintre cele mai celebre mașini din industria auto americană. La finalul anului 2013, constructorul din Dearborn a prezentat lumii întregi cea de-a șasea generație, prima comercializată la nivel global.

De asemenea, o altă noutate a fost unitatea de 2.3 litri turbo, cu patru cilindri, pe care a primit-o în premieră. Decizia a fost luată pentru a face Mustangul mai accesibil, dar și mai potrivit pentru piețe precum cea europeană.

Idila dintre Mustang și propulsorul EcoBoost (care a echipat vechiul Focus RS și actualul Focus ST, dar cu mai puțină putere) pare că s-a sfârșit. Cel puțin în Europa, acolo unde Mustang EcoBoost tocmai a fost eliminat din oferta aferentă mai multor țări.

Acest model nu mai apare pe site-urile oficiale din Germania, Spania, Italia, Franța și nici pe site-ul oficial Ford România.

Imediat după ce informația a apărut pe internet, un purtător de cuvânt al brand-ului din Dearborn a confirmat pentru Autocar că "Gama actuală Mustang include doar versiunea V8, reflectând preferințele clienților și cererea redusă pentru varianta cu motor de 2.3 litri: circa 15% din vânzări."

Revenind la țara noastră, Mustang GT (cu motor V8 de 5.0 litri) pornește de la 46.500 de euro.

Versiunea Mach 1, proaspăt revenită în lumina reflectoarelor, are un preț de listă recomandat de cel puțin 59.000 de euro.

via Autocar

Comentarii (12)

  • Tembelus Rex
    Vă deveni mai exclusivist în felul ăsta (din păcate).
    Există o categorie care are ceva cașcaval/ mălai dar nu vrea să plătească taxe, impozite, asigurări (nu că mie îmi surâde să le plătesc, ca idee zic). Altfel cum se explică mașinile premium luate de noi sau aproape noi cu motoare de 2 litri?

    motor de 5 litri -7700 lei impozit pe an, RCA barosan, taxa de drum, Casco (de dorit), consum de două găleți jumate (25 %) în oraș......acum se va vedea cine are obrazul subțire

    PS: sunetul de V8 e bestial, e nebunie curată, mi se face pielea de găină
    (cum înlocuiești Edikkk sunetul de V8 ?... ăla din difuzoare nu se pune...)
    33 11
  • Motorul turbo de 2.3 litri nu este o premiera. O astfel de optiune a fost oferita si pe Fox-Body.
    26 2
  • Nu mai putem noi de sunetul de V8! Mai bine fără el. Hai să ne mai gândim și la poluare, fie ea fonică sau a aerului pe care îl respirăm. Felicitări Ford!
    11 46
  • netam-nissan
    dle mana-rece-suflet-verde, atenție la citit că V8 e motoru păstrat, nu ăla tăiat !
    dl nume are însă dreptate că un 2.3 turbo L4 a fost pus pe mustangul fox-body din 79 - avea amețitoarea putere de 134 cai, oricum mai multi decât 88 ai aspiratului.
    și mai comică e însă puterea V8-ului de 4,2 litri (sau litre?) din 1982 - 111 cai (sau gloabe?) la 3.400 rotații pe minut (ori pe săptămână?) dar suna cred bestial pe șoselele pustii fiindcă criză petro-cămilară.
    Fox-SVO-ul 2.3 tot SOHC dar cu injecție din 84 părea deci supersonic cu 175 de cai.
    34 1
  • poluarea aia exista, insa are efecte doar in mintea ta. Cineva te-a manipulat si te manipuleaza la greu. De aia esti speriat si incerci sa imprastii frica si la alte suflete (ca spirite nu le pot zice) slabe.
    Ce zici ca mi-am dezactivat butonul start-stop ca ma enerva si motorul merge si la semafor si la giratoriu si cand opresc sa iau copii de la scoala si cand ii duc. Si nu cred ca o sa pateasca absolut nimic plamanii lor. Si asa cred si parintii celorlalti copii, ca si ei isi cara odraslele la fel.
    Tu ce zici mai Cool Hand Luke?
    32 16
  • @556663
    Parca erai mai amuzant cand te semnai agramat ''chiuloasa-bengoasa" sau Calingura.Ce te f pe tine grija de ce vor altii sa conduca?Auzi la el ,caracter si obraz subtire,au ajuns toti garoii care behaie de inteligenta sa ne tot bata obrazul pe aici.
    24 10
  • Surprinzator .. pe la noi prin batatura doar 2.3-uri am vazut.
    Nah .. batatura mica, fonciire mare ..
    22 1
  • @556663
    Sa-ti fie rusine pentru cele scrise,nesimtitule.Tu ai o tulburare obsesiv compulsiva pe care ti-o descarci mereu aici pe site de mult timp atunci cand faci cu un aer superior pe desteptul si omul moral dar ne faci nesimtiti si te bagi neinvitat in discutia noastra iar cand nu faci asta,injuri ca un mare badaran in cele mai agresive moduri.In ambele cazuri doar injurii si/sau pareri delirante.Reciteste-ti cu calm si atentie comentariul si spune-ne cum ti se pare.
    17 4
  • @tatraurs 09:34
    Si tu nu ai observat ca faci acelasi lucruri? Mai copile (pentru ca ai o abordare de pubertar) sa-ti insir "interventiile" cretinoide aici? Nu mi-ar ajunge spatiul....La observatii de bun simt te-ai gasit "sa te bagi in discutiile unora" (de unde si pana unde stabilesti tu cine ce sa scrie, ma intreb), dar acum o faci pe victima. Voturile multiple presupun ca nu se pun la socoteala, ai bagat la greu pana acum ceva zile (si inca o mai faci) metoda asta, ai injurat ca la usa cortului uilizatori vechi sau logati fara sa ai decenta sa te semnezi sau sa te logezi asa cum ai tu pretentia de om mare.

    @tatraurs, ti-ai luat-o la greu si ai fost dovedit ca un ipocrit, nesimtit, si mincinos. Calmeaza-te TU si incearca sa te mai legi de unii sau de altii si dupa aia mai discutam civilizat.
    5 17
  • @tatraurs 09:34
    Ca om pasionat de zeci de an de masinile americane,dupa ce ti-am citit comentariul nu am mai facut nimic altceva decat sa sting ordinatorul,noroc ca nu sunt toti asa ca tine,fara caracter si cu obrazul subtire.
    12 5
  • Henry Ford,The International..
    Am citit ca motorul de 2.3turbo e cu mari probleme de fiabilitate si la americani dar si la noi in Europa si ca sufera dedepuneri de carbon pe supape de la injectoa directa. Poate asta.sa fie motivul,nu stiu.
    @Calingura Bengoasa,paranoicule,"voturi multiple" de la tine de la Balaceanca,voiam sa te jignesc si eu dar e inutil,o faci singur de fiecare data cand scrii ceva pe aici sibte bagi ca musca in dosul calului total neinvitat.Inutil sa ma mai cobor la nivelul tau,talpa tarii,imi provoci rau fizic,greata.
    14 5
  • Dacă ai vrea cu ardoare ceva iconic precum un un Mustang, de ce ți-ai luat altceva decât V8? Că doar banii nu sunt o problemă pentru tine!
    11 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru