Ford pregătește două noi platforme dedicate mașinilor electrice până în 2025

de Paul Cosma
Miercuri, 26.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford ar urma să anunţe miercuri că va dezvolta două noi platforme dedicate vehiculelor complet electrice, una pentru SUV-uri şi alta pentru autoturisme, potrivit unor surse citate de Reuters.

Ford vrea să recupereze decalajul față de rivali în cursa globală către electrificare și are un plan ambițios în valoare de mai multe miliarde de dolari pe care îl va prezenta investitorilor la un eveniment online. 

Americanii pregătesc două platforme noi pentru mașini electrice, conform primelor informații neoficiale. Noile arhitecturi vor cuprinde componente pentru şasiuri, motoare electrice şi module de baterii, pe baza cărora constructorul american îşi va dezvolta viitoarele sale modele electrice. 

În acest fel, Ford va putea să îşi simplifice şi să îşi reducă cheltuielile pe măsură ce face tranziţia de la o gamă globală de modele compusă în principal din automobile cu motoare cu ardere internă.

Anterior, Ford a anunţat că va cheltui 22 de miliarde de dolari până în 2025 pentru electrificarea multora dintre vehiculele sale în cele două Americi, Europa şi China.

În luna februarie a acestui an, şefii Ford au anunţat că întreaga gamă de modele din Europa va fi una complet electrică în 2030.

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru