Ford prezintă Mustang Mach-E 1400: modelul are 7 motoare electrice, 1.400 de cai putere și este produs într-un singur exemplar

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Marti, 21.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford vrea să demonstreze "potențialul extrem" al tehnologiei electrice prin prezentarea lui Mustang Mach-E 1400, un model produs într-un singur exemplar care are 7 motoare electrice și 1.400 de cai putere.

La sfârșitul anului trecut, Ford a prezentat SUV-ul electric Mach-E, iar inginerii constructorului american au dezvăluit acum un model dezvoltat într-un singur exemplar fără să țină cont de constrângerile legate de autonomie.

Rezultatul este Mustang Mach-E 1400, un model bazat pe versiunea de serie Mach-E prin care Ford își propune să promoveze "potențialul extrem" al tehnologiei electrice.

Mach-E 1400 mizează pe puterea a nu mai puțin de șapte motoare electrice, dintre care trei sunt poziționate pe puntea față și alte patru pe puntea spate. În total, Mach-E 1400 oferă 1.400 de cai putere, iar viteza maximă este de 258 km/h.

Unicul exemplar poate fi configurat pentru a rula atât cu tracțiune integrală, cât și cu tracțiune față sau spate, iar șoferul are posibilitatea de a stabili setări specifice pentru cursele de drag, drift sau pentru circuit.

Bateria care oferă energie celor 7 motoare electrice are 56.8 kWh, adică este cu circa 25% mai mică decât cea de pe versiunea de producție a SUV-ului Mach-E.

Deloc surprinzător, Ford nu oferă valori pentru autonomie, în contextul în care modelul este dedicat strict performanței, însă unul dintre oficialii americani a declarat pentru publicația The Verge că Mach-E 1400 poate rula circa o oră între încărcări.

Bateria este formată din celule de nichel, magneziu și cobalt (NMC) care oferă performanțe majore.

Ford a menționat că unicul exemplar al lui Mustang Mach-E 1400 va fi prezent la cursele competiției americane NASCAR.

Via Ford

Comentarii (5)

  • le-a numarat si pe alea de la stergatoare? dar alea de inchid si deschid grila nu sunt si alea tot motoare? sa le numere si pe alea. geamurile electrice si oglinzile, nu au si alea motoare... sa le numaram pe toate, daca tot e la oferta
    10 2
  • tot eu
    acum am vazut si pozele mai detaliat... asta scoate mai mult fum ca o masina cu combustie interna. Numai eco nu e daca schimbi un set de anvelope doar ca te duci la colt sa cumperi 2 paini si un pachet de tigari
    7 4
  • Deci, se ia un model (oarecum) sportiv se transforma in SUV electric, dupa care se face un prototip supersportiv (tot electric).

    Doar mie mi se pare ca se scarpina cu stanga in spate ocolind prin dreapta?
    7 4
  • someone
    inteleg ujn motor in fiecare roata, pentru un torque vectoring de nota 10 si o integrala exceptionala, dar celelalte 3 motoare ce fac? si masina asta mai are si un mod rwd, care anuleaza motoarele fata....wtf? sa fie doar un exercitiu tehnic, unde eficienta nu are loc?
    6 1
  • hahaha
    Daca o forjezi pe circuit pe la 700 CP bateria tine aproximativ 6 minute. Asta daca motoarele nu iau foc sau se incalzesc pana se distrug ele sau bateria.
    12 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru