Ford prezintă noua generație Transit Custom: platformă nouă și caroserie unică în segment

de Alexandru Monenciu
Luni, 09.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a publicat primele imagini și informații despre noua generație Transit Custom. Modelul utilitar a primit o platformă nouă și este disponibil inclusiv în versiune PHEV și pur electrică.

Ford Transit Custom este una dintre cele mai cumpărate modele utilitare din lume. De fapt, Transit Custom este cel mai vândut furgon din Europa și cel mai vândut vehicul, în 2022, în Marea Britanie.

Acum, constructorul american prezintă noua generație Transit Custom, gândită pentru a fi și mai bună decât înainte. Pentru asta, Ford a utilizat o platformă nouă, cu o greutate redusă cu 100 kg față de vechiul model.

Clienții au la dispoziție o variantă cu ampatament prelungit cu până la 200 mm. Zona frontală este acum mai redusă, astfel că aerodinamica a fost îmbunătățită. Noul Transit Custom are un coeficient Cd cu până la 13% mai mic decât modelul pe care îl înlocuiește.

Înălțimea totală a mașinii a fost, la rândul ei, redusă și a scăzut acum sub 2 metri.

CAROSERIE UNICĂ ÎN SEGMENT

Disponibilă în versiuni furgon, cabină dublă cu furgon, Kombi și MultiCab, noua generație Ford Transit Custom oferă volume de încărcare cuprinse între 5.8 și 6.8 metri cubi și o sarcină utilă de până la 1.350 kilograme (caroserie standard). Lungimea maximă de încărcare este de 3.450 milimetri, iar capacitatea maximă de tractare este de 2.8 tone.

Până să trecem mai departe, trebuie menționat că această caroserie MultiCab este unică în segment. Vine cu un perete etanș, compozit, în formă de L, care împarte compartimentul din spate între un al doilea rând cu două locuri și un spațiu de încărcare pe toată lungimea mașinii.

Suspensia spate a fost revizuită, pentru un plus de manevrabilitate.

De asemenea, roțile din față și suspensia față au fost repoziționate, pentru a facilita accesul în cabină și pentru a îmbunătăți spațiul interior.

Dacă tot suntem la capitolul interior, modelul utilitar propune un instrumentar de bord digital, cu ecran de 12 inch, display de 13 inch pentru sistemul multimedia SYNC 4 și un volan pliabil.

Acesta din urmă face parte din pachetul opțional Mobile Office. Odată pliat, volanul devine suport pentru tabele sau laptopuri, dar și o masă plană pe care pot fi completate documente sau poate fi servită masa de prânz.

TEHNOLOGIE DELIVERY ASSIST, PENTRU LIVRĂRI MAI EFICIENTE

Pentru o livrare mai eficientă a pachetelor, este disponibil așa numitul Delivery Assist. Sistemul devine activ atunci când șoferul intră în parcare și aprinde automat luminile de avarie, închide toate geamurile și încuie portiera odată ce șoferul părăsește cabina.

La întoarcere, intrarea și pornirea sunt fără cheie, luminile de avarie se sting, iar geamurile revin la poziția anterioară.

Tehnologia Exit Warning este, de asemenea, prezentă. Pe scurt, ea avertizează șoferul, atunci când deschide portiera, cu privire la apropierea participanților la trafic, pentru a preveni accidentele.

Gama de motorizări include propulsoare diesel în versiuni de 110, 136, 150 și 170 CP.

Cutia de viteze manuală, cu 6 trepte, este standard, dar versiunile de 136 și 170 CP pot fi echipate cu o transmisie automată cu 8 rapoarte.

Un nou sistem de tracțiune integrală este disponibil, în premieră, pentru Transit Custom.

VERSIUNE PHEV ȘI VERSIUNE PUR ELECTRICĂ

Clienții au la dispoziție și o versiune plug-in hybrid. Ansamblul este preluat de la Kuga PHEV și combină un motor de 2.5 litri, o unitate electrică și o baterie de 11.8 kWh. Oferă în total 232 CP și o autonomie pur electrică de până la 56 de kilometri.

Va fi disponibilă și o versiune pur electrică. E-Transit Custom va fi echipat cu o baterie de 64 kWh și va putea acoperi până la 337 de kilometri o singură încărcare.

Noua generație Ford Transit Custom vine în 5 niveluri de echipare: Base, Trend, Limited, Trail și Sport.

Versiunile diesel sunt deja în producție. Primele exemplare vor fi livrate în al patrulea trimestru din 2023. Transit Custom Plug-in Hybrid va fi livrat în primăvara anului 2024, iar versiunea pur electrică va sosi pe piață în vara anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru