Ford prezintă noul E-Tourneo Courier. Monovolumul electric va fi produs la Craiova

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a dezvăluit noul model cu zero emisii E-Tourneo Courier. Acesta va fi produs la uzina Ford Otosan de la Craiova în doua jumătate a lui 2024.

Cu ocazia unui eveniment organizat la Copenhaga, Danemarca, Ford a dezvăluit noul E-Tourneo Courier. Este vorba despre un model cu zero emisii, care poate găzdui până la 5 pasageri și care va fi produs la uzina din Craiova.

Noul Ford E-Tourneo Courier oferă cu 44% mai mult spațiu în portbagaj, comparativ cu Tourneo Courier. În plus, propune mai multe spații de depozitare la interior, dar și un portbagaj de 44 de litri sub capotă.

Tot în habitaclu, pasagerii vor regăsi un instrumentar de bord digital, display de 12 inch pentru sistemul multimedia Sync 4 și zonă de încărcare prin inducție pentru telefonul mobil. Nu lipsesc conexiunile Apple CarPlay și Android Auto.

Clienții vor avea la dispoziție și o versiune E-Tourneo Courier Active, cu un plafon contrastant, protecții din plastic pentru aripi și tapițerie exclusivă.

MOTOR ELECTRIC CU 136 CP

Ford E-Tourneo Courier este echipat cu un motor electric, de 136 CP, și dispune de tehnologie One Pedal. Cu alte cuvinte, poate fi condus utilizând o singură pedală.

Constructorul american nu a dezvăluit capacitatea bateriei și nici autonomia.

A precizat, însă, că, la o stație AC, acumulatorul se încarcă de la 10 la 100% în 5.7 ore. Dacă utilizezi o stație rapidă de până la 100 kW, repriza 10 - 80% durează 35 de minute.

10 minute de așteptare sunt de ajuns pentru o autonomie de 87 de kilometri.

Viteza maximă pe care o poate atinge este de 145 km/h.

Așa cum spuneam, modelul cu zero emisii va fi produs la uzina Ford Otosan de la Craiova, începând cu a doua jumătate a anului 2024. Tot aici va fi asamblat și viitorul Puma Electric.

via Ford

Comentarii (3)

  • Lucian
    Daca in 10 minute se adauga 87km la autonomie, si in 35 de minute se incarca de la 10% la 80% atunci autonomia este de 435km. (87 * 3.5 / 7 * 10)
    8 2
  • Banditos
    A doua jumatate a lui 2024, adica 2025.. cam greu mai ford, ia-te de mana cu vw in hora intarziatilor, atentie insa ca va cam trece vremea!
    6 3
  • @Banditos
    s-au luat deja de mana :)
    au deja si nepotei. armonie in familie. giusto.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru