Ford prezintă noul Transit Connect: în premieră, versiune PHEV cu 110 km autonomie electrică

de Alexandru Monenciu
Marti, 30.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Pro prezintă noul Transit Connect, o utilitară compactă care va putea fi comandată, în premieră, și alături de un sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta are o autonomie electrică de până la 110 kilometri.

Americanii de la Ford extind familia de vehicule comerciale Transit odată cu lansarea noului Transit Connect.

Modelul utilitar, de dimensiuni compacte, poate fi comandat cu ampatament scurt sau lung, în caroserii cu două locuri (Van) sau cu cinci locuri (Kombi). Volumul de încărcare este de 3.1 metri cubi, sau 3.7 metri cubi, în funcție de varianta aleasă, sarcina utilă este de 820 kilograme, iar capacitatea de remorcare este de 1.500 kilograme.

Noul Ford Transit Connect vine cu o inovație care transformă rapid mașină dintr-o autoutilitară cu 5 locuri, la o autoutilitară de lucru. Mai exact, bancheta spate se pliază spre înainte și în sus, astfel că volumul de încărcare crește de la 2.5 metri cubi la 3.1 metri cubi. Variantele cu ampatament lung au spațiu pentru 2 europaleți.

Pentru interior, americanii au pregătit un instrumentar digital de bord, cu ecran de 10 inch, display central de 10 inch pentru sistemul multimedia SYNC 4, conexiune wireless Apple CarPlay și Android Auto, zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile, dar și scaune certificate AGR.

Pentru prima oară, noul Transit Connect poate fi comandat într-o versiune plug-in hybrid.

Aceasta combină un motor de 1.5 litri, pe benzină, o unitate electrică și o baterie, și oferă 150 CP și 350 Nm. Transmisia este una automată, cu dublu ambreiaj și 6 rapoarte.

În cazul acestei versiuni, sarcina utilă maximă ajunge la 770 kilograme, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 de kilograme.

Ford Transit Connect PHEV are o autonomie pur electrică de până la 110 kilometri. În modul EV poate oferi un cuplu maxim de până la 330 Nm.

Acumulatorul poate fi încărcat la stații rapide cu până la 50 kW.

Cei care doresc, în continuare, un propulsor convențional, au la dispoziție unitatea diesel EcoBlue de 2.0 litri, disponibilă în 2 versiuni de putere: 102 CP (cutie manuală și roți motrice față) și 122 CP. Aceasta din urmă oferă tracțiune integrală și, standard, o transmisie manuală cu 6 trepte.

Opțional, clienții pot bifa, alături de motorizarea cu 122 CP, și o cutie de viteze automată cu 6 rapoarte și dublu ambreiaj.

Noul Ford Transit Connect va intra în producție în primăvara anului 2024.

Inițial vor fi livrate versiunile cu motor diesel, începând cu vara acestui an. Ulterior, Transit Connect PHEV se va alătura gamei, înainte de finalul anului.

La începutul anului 2025 vor sosi și versiunile cu tracțiune integrală și Kombi.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru