Ford promite nopți colorate: iluminarea accesului în mașină va proiecta informații pe asfalt

de Bogdan Mirică
Joi, 12.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a brevetat un sistem nou de iluminare a accesului în mașină. Acesta va putea proiecta pe asfalt nivelul de încărcare al bateriei sau chiar ora exactă.

De când beneficiem de serviciile unui Mini Cooper D în redacția Automarket am descoperit cât de utilă poate fi iluminarea portierelor pe timp de noapte. Îți poți găsi mai ușor cheile și poți, eventual, să nu calci în bălțile din parcare.

Pe lângă aceste beneficii banale, iluminarea din portiere poate servi și la mângâiere ego-ului. Tot mai mulți constructori își proiectează logo-ul pe asfalt în loc de o simplă iluminare. Ford vrea, totuși, ceva mai mult de atât. Motiv pentru care vrea să breveteze iluminarea accesului în mașină cu LED-uri care transmit și detalii despre starea mașinii. Spre exemplu, în cazul viitoarelor vehicule electrice Ford, această proiecție va oferi detalii despre nivelul de încărcare al bateriei.

Ford studiază posibilitatea ca lumina să fie proiectată și pe alte suprafețe, cum ar fi tavanul sau un perete al garajului. Integrarea proiectorului se va face ori în mânerul portierei, ori în oglinda laterală pentru a crea o distanță necesară transmiterii imaginii.

Urmareste Automarket
Șoferul va avea la dispoziție și posibilitatea de a reveni la o iluminare clasică, fără informații.
De asemenea, se poate opta pentru o funcție mai complexă, care să indice și alte detalii, cum ar fi ora exactă. Proiecția va putea fi color sau doar ca o lumină caldă asemănătoare unei lanterne.

via motortrend

Comentarii (2)

  • daca nu proiecteaza sigla bmw degeaba
    12 0
  • Primul pas pentru invazia reclamelor nedorite.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru