Ford Puma, al treilea cel mai vândut model Ford în Europa: peste 42.000 de unități în perioada iulie-septembrie

de Daniel Popescu
Duminica, 25.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Puma, SUV-ul produs la uzina de la Craiova, este al treilea cel mai vândut model al mărcii, cu peste 42.000 de unități în perioada iulie-septembrie. Puma este la numai 4.000 de unități în spatele liderului Fiesta.

Ford Puma se bucură de o popularitate majoră în Europa, potrivit datelor oficiale de vânzări publicate de constructorul american pentru perioada iulie-septembrie 2020.

În acest interval, SUV-ul produs la uzina de la Craiova a înregistrat vânzări de 42.362 de unități, în contextul în care anul trecut în același interval abia începeau livrările europene (12 unități).

Cu această performanță, Puma ocupă locul trei în clasamentul pe modele Ford și este la numai aproximativ 4.000 de unități de primele două locuri, ocupate de Fiesta (46.494 unități) și Focus (46.237 unități).

Fiesta și Focus au înregistrat scăderi de câteva puncte procentuale față de perioada similară a anului trecut. În acest ritm, este posibil ca Puma să devină în curând cel mai vândut model Ford.

De altfel, vânzările Ford în Europa au scăzut în acest interval cu 7.5%, la 205.000 de unități. În schimb, vânzările de SUV-uri Ford au crescut cu 33% la 92.685 unități, astfel că reprezintă aproape jumătate dintre vânzările constructorului.

Puma este cel mai vândut SUV Ford și este urmat într-un astfel de top de Kuga (35.470 de unități) și Ecosport (13.064 de unități). Alte două SUV-uri Ford au vânzări marginale pe continentul european: Explorer (1.064 unități) și Edge (725 de unități).

Datele prezentate de Ford sunt valabile pentru 20 dintre cele mai importante piețe europene, printre care se numără și România.

Via Ford

Comentarii (3)

  • E destul de frumusel mini suvuletul asta. Nu-i de mirare ca se vinde binisor.
    10 0
  • Manu mugurel
    Bravo Ford !!!!!
    5 0
  • Chera Robinson
    Pentru pretul oferit este cel mai bun best buy, din cauza asta e cel mai bine vandut :D Se conduce foarte usor, nu consuma mult, tine cu buzunarul
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru