Ford: S-Max și Galaxy vor fi scoase din producție în 2023

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele Ford S-Max și Galaxy vor fi scoase din producție în aprilie 2023. Anunțul a fost făcut chiar de către producătorul american de automobile.

Constructorul american de automobile pregătește cea mai mare transformare din istoria companiei. Anul viitor, în luna iunie, ne vom lua la revedere de la celebrul Fiesta, dar și de la modelele S-Max și Galaxy.

Acestea din urmă vor fi scoase din producție în aprilie 2023. Ambele sunt asamblate la uzina din Valencia, Spania.

Ford Galaxy a debutat pe Bătrânul Continent în 1996, ca urmare a unei colaborări cu Volkswagen. În 2006, odată cu lansarea celei de-a doua generații, Galaxy a trecut la o platformă nouă pe care a împărțit-o cu Mondeo.

În toți acești ani, peste 820.000 de europeni au optat pentru modelul constructorului american.

De cealaltă parte, Ford a livrat circa 570.000 de exemplare S-Max din 2006 și până acum. Anul trecut, însă, cifrele au scăzut la 4.700 de exemplare Galaxy și 7.400 de unități S-Max, semn că interesul clienților a dispărut aproape de tot.

via Ford

Comentarii (3)

  • Era de așteptat
    6 0
  • Păcat, mi-a plăcut S-MAX-ul…
    6 4
  • Seriff
    Ford vor avea soarta Mistubishi in curand, adica adio Europa, intr-un fel e mai bine, toti producatorii ar trebui sa faca asta, nu sa accepte politica marxista comunista a UE.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru