Ford suspendă temporar producția din Europa: angajații de la Craiova, trimiși în șomaj tehnic

de Paul Cosma
Marti, 17.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va suspenda temporar producția uzinelor sale din Europa începând din 19 martie, “pentru câteva săptămâni”, ca răspuns la răspândirea COVID-19. Pe perioada suspendării producției, angajații Ford Craiova se vor afla în șomaj tehnic și vor primi 78% din salariul de bază.

În contextul diferitelor restricții pe fondul epidemiei de coronavirus, vânzările de mașini și componente sunt afectate pe întregul continent. 

Ford a anunțat că se alătură constructorilor care au decis închiderea temporară a unităților de producție din Europa. 

Fabrica de la Craiova va fi închisă pentru “câteva săptămâni”, în funcție de evoluția situației, a restricțiilor la nivel național și a “constrângerilor legate de lucrul cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor.”

Ford a transmis că angajații săi din Craiova vor fi trimiși în șomaj tehnic și vor beneficia de o indemnizație de 78% din salariul de bază, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege în astfel de situații. 

“Deși impactul virusului în fabricile noastre a fost, din fericire, unul limitat până acum, efectele asupra angajaților, dealerilor, furnizorilor și clienților noștri, precum și asupra societății europene în ansamblu, sunt fără precedent.

Din cauza impactului dramatic pe care această criză îl are asupra pieței auto europene, vom opri temporar producția în principalele noastre fabrici din Europa continentală,” a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Via Ford

Comentarii (1)

  • Pentru cateva saptamani trimiti angajatii in somaj tehnic, cu 78% din salariile alea oricum mici ?
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru