Ford testează o stație de încărcare robot pentru persoane cu dizabilități

de Tiberiu Safta
Miercuri, 20.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a început să testeze o stație de încărcare robot destinată persoanelor cu dizabilități. Stația de încărcare va putea fi controlată prin smartphone, iar asemenea stații robot vor fi amplasate în locuri de parcare destinate special persoanelor cu dizabilități.

Constructorul american a început o serie de teste cu o stație de încărcare robot. Aceasta este destinată persoanelor cu dizabilități care dețin o mașină electrică, iar o astfel de stație robot va putea fi ușor controlată.

Pentru asta, Ford a dezvoltat un prototip al unei astfel de stații robot, care poate fi controlată cu ajutorul unei aplicații pe smartphone. Astfel, șoferii cu dizabilități care dețin o mașină electrică vor putea să-și încarce ușor mașina fără să fie nevoie să iasă din mașină sau să interacționeze fizic cu stația de încărcare.

O astfel de stație de încărcare robot a fost testată, mai întâi, în laborator. Acum, Ford va testa prototipul stației robot în condiții reale. În viitor, astfel de stații robot, create la Universitatea din Dortmund, Germania, vor fi amplasate în locurile de parcare destinate special persoanelor cu dizabilități.

Mai mult, asemenea stații robot ar putea fi implementate și pentru publicul larg, în viitorul nu foarte îndepărtat.

De asemenea, un studiu realizat de Ford în Marea Britanie arată că 61% dintre șoferii cu dizabilități vor cumpăra mașini electrice dacă încărcarea lor este mai accesibilă.

via Ford

Comentarii (3)

  • Electric summer
    deci e o speranta si pt inexorabil, sheriff&friends..

    oare pot fi hekerite?
    3 1
  • Mai este o soluție mult mai elegantă care a fost folosită cu mulți ani în urmă la niște mașini electrice prin SUA, încărcarea wireless (adică prin inducție). Eu de când mi-am cumpărat dispozitivul de încărcare rapidă pentru telefon nici nu mai îmi pot imagina să revin la poziția mamă-tată.
    1 2
  • aia mai lipseste, pierderi si la incarcare. plus pleci "brozat" daca stai in masina...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru