Ford testează o tehnologie care permite schimbarea culorii semafoarelor în verde din mers

de Tiberiu Safta
Miercuri, 30.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a testat o tehnologie care va putea să schimbe culoarea semaforului în verde în mers. Tehnologia va fi utilizată pentru a permite mașinilor de poliție, ambulanță sau pompieri să traverseze în siguranță intersecțiile.

Constructorul american a testat o nouă tehnologie care poate schimba automat culoarea semaforului în verde pentru mașinile aflate în regim de urgență. Astfel, ambulanțele, mașinile de pompieri și cele de poliție vor avea culoar liber în caz de nevoie.

Tehnologia din spatele acestui sistem se numește Car-to-X și este dezvoltat de mai mulți producători. Audi, spre exemplu, se folosește de această tehnologie pentru a avertiza șoferii de prezența bicicliștilor pe șosea. Este foarte probabil ca un asemenea sistem să devină echipament standard pentru modelele din viitor, în special la mașinile autonome.

Ford a testat tehnologia în Germania, mai exact, în orașul Aachen, pe o porțiune cu 8 semafoare consecutive și au fost utilizate și două străzi din afara orașului cu 3 semafoare consecutive. Pentru teste au fost folosite exemplare Kuga PHEV în rolul de ambulanțe și vehicule civile.

Sistemul dezvoltat de Ford va putea transmite celorlalte mașini culorile semaforului pentru a reduce accidentele și ambuteiajele din intersecții.

În caz de urgență, culoarea semaforului se va schimba în verde. Semaforul va reveni în ciclul normal de funcțiune imediat după trecerea vehiculului.

De asemenea, Ford a testat și timpul în care semaforul este pe cale să-și schimbe culoarea. Mașina reduce automat viteza de la 50 la 30 de km/h pentru a se sincroniza cu schimbarea culorii și pentru a se opri în siguranță.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru