Ford vrea să reducă rețeaua europeană de dealeri: “Trebuie să ne concentrăm mai mult pe vânzările online”

de Paul Cosma
Joi, 12.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford are un plan pentru reducerea numărului de dealeri la nivel european, în special în Marea Britanie, astfel încât să taie costurile și să se concentreze pe vânzările mașinilor în mediul online, potrivit declarațiilor președintelui Stuart Rowley.

Rețeaua de dealeri a intrat în colimatorul șefilor Ford, care caută să îmbunătățească profitabilitatea și să micșoreze costurile.

Astfel, Ford Europe are un plan pentru reducerea numărului de dealeri, principalele ținte fiind reprezentanțele din Marea Britanie. Potrivit primelor informații, Ford ar urma să închidă 180 din 400 de dealeri britanici.

“Există multe costuri legate de rețeaua de distribuție, iar asta se vede în prețul vehiculului sau al nivelului de profit. Vrem să avem o rețea mai eficientă,” a spus președintele Ford Europe, Stuart Rowley. Potrivit acestuia, reducerea rețelei va fi făcută în funcție de caracteristicile fiecărei piețe.

Pe lângă profit și costuri, oficialul susține că Ford vrea să se concentreze mai mult pe vânzarea mașinilor sale în mediul online, aceasta fiind o cerere din partea clienților.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru