Ford vrea să restructureze mai multe fabrici europene: uzina de la Craiova este “în siguranță”

de Paul Cosma
Marti, 09.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford se gândește la o restructurare pentru unele fabrici din Europa, astfel încât să se concentreze pe segmentele de piață care îi aduc profit. Uzina de la Craiova nu este vizată de aceste planuri, întrucât este “foarte competitivă și un activ important” pentru companie.

Ford a anunțat recent o transformare radicală privind operațiunile din Europa. Începând din 2030, americanii vor vinde doar mașini electrice pe Bătrânul Continent. Într-o etapă intermediară, începând din 2026, vânzările Ford vor fi reprezentate doar de electrice sau hibrizi plug-in.  

Tot atunci, Ford a dezvăluit că pregătește o investiție de un miliard de dolari în cadrul fabricii sale de la Koln, cea mai importantă uzină pe care compania o deține în Europa. 

Primul autoturism Ford de volum, complet electric, construit în Germania și destinat clienților europeni va ieși de pe liniile de producție ale fabricii din Koln începând cu 2023. 

Într-un interviu acordat publicației Automotive News, șeful Ford Europa spune că producătorul american pregătește “o nouă etapă de transformare” care vizează fabricile de pe Bătrânul Continent. Potrivit lui Stuart Rowley, această transformare presupune reducerea producției sau reconversia unor uzine.

Oficialul Ford lasă de înțeles că uzina de la Craiova nu va avea de suferit de pe urma acestui plan de restructurare.

“Fabrica din România este foarte competitivă și un activ important pentru noi,” a explicat Rowley. 

În contextul planului prezentat în februarie, Ford se pregătește să renunțe la anumite modele și să părăsească unele segmente de piață, urmând ca mai multe detalii să fie făcute publice în perioada următoare. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Fabrica din Koln va fi prima care va produce masini electrice (BEV) - acolo este productia principala FORD pentru Europa.

    Va urma si randul fabricii din Craiova ulterior - speram noi cat mai curand...
    17 2
  • Henry Ford,The International J
    "Fabrica din România este foarte competitivă și un activ important pentru noi" de cand este legata de Europa de V printr-o autostrada cu trei benzi pe sens si feroviar de coridorul Vest European.
    11 2
  • Edikkk
    foarte competitivă = salarii foarte mici
    19 4
  • Mi se pare mie sau tine mai mult Ford la fabrica de la Craiova decat Dacia la Mioveni?
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru