Ford: “Vrem ca mașinile electrice să reprezinte 40% din vânzările globale până în 2030”

de Paul Cosma
Joi, 27.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat investiții de peste 30 de miliarde de dolari în electrificare până în 2025, sumă ce include și dezvoltarea tehnologiei bateriilor. Producătorul american își propune ca mașinile electrice să ajungă la o cotă de 40% din vânzările totale în 2030.

Ford a prezentat o nouă strategie globală pentru acest deceniu și, așa cum era de așteptat, una dintre prioritățile companiei este tranziția către o gamă formată din vehicule electrificate

Până în 2025, Ford va avea un buget de peste 30 de miliarde de dolari pentru investiții în electrificare și proiecte ce presupun dezvoltarea tehnologiei bateriilor. 

Constructorul anticipează că, în 2030, 40% din vânzările sale globale vor fi reprezentate de vehicule 100% electrice. Potrivit Ford, SUV-ul electric Mustang Mach-E este responsabil pentru atragerea a 70% dintre clienții noi.

În plus, spun americanii, pick-up electric F-150 Lighting are un viitor promițător, cu peste 70.000 de rezervări înregistrate în prima săptămână de la prezentarea oficială. 

Crearea Ford Ion Park – un centru global de excelență în domeniul bateriilor – este un alt proiect major pe lista companiei. În cadrul acestui centru, Ford vrea să angajeze peste 150 de experți în domeniu, astfel încât să devină unul dintre fruntașii industriei auto la capitolul electrificare. 

Via Ford

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Cam timizi cei de la Ford, dar o să piardă mult pe termen lung
    5 7
  • Seriff
    Niciodata nu o sa se intample asta, daca nu ma cred sa faca un test, sa nu mai vanda deloc termice un an, sa vedem in cat timp dau faliment.
    5 5
  • Edikkk
    citeşte... "pe termen lung"
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru