Franța anunță noi bonusuri pentru renunțarea la mașinile poluante: până la 2.000 de euro, inclusiv la cumpărarea de mașini second-hand

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 18.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța va acorda un nou bonus de până la 2.000 de euro pentru cei care renunță la mașinile poluante, iar banii vor putea fi utilizați inclusiv pentru achiziționarea de mașini second-hand, dacă acestea au emisii mici.

Franța va prezenta săptămâna viitoare bugetul de stat pentru anul 2018, iar autoritățile au anunțat că acesta va include câteva măsuri noi pentru reducerea poluării.

Astfel, orice persoană din Franța va putea obține un bonus cuprins între 500 și 1.000 de euro dacă renunță la un vehicul pe benzină înregistrat înainte de 1997 sau la o mașină cu motor diesel înregistrată înainte de 2001. Bonusul respectiv exista și în prezent, însă acesta se acordă acum doar familiilor cu venituri mici. Pentru a oferi în continuare un avantaj pentru familiile cu venit mic, bonusul acordat acestora va crește până la 2.000 de euro.

Vestea cea mai interesantă este că bonusul va putea fi utilizat atât pentru achiziționarea unei mașini noi, cât și pentru cumpărarea unei mașini second-hand, dacă aceasta are emisii reduse de dioxid de carbon. Nu este încă clar care va fi limita emisiilor de dioxid de carbon pentru ca o mașină second-hand să se califice în acest program.

De asemenea, autoritățile pregătesc noi stimulente și pentru achiziționarea de mașini electrice.

Astfel, pe lângă bonusul actual de 6.000 de euro, francezii vor primi un bonus suplimentar de 2.500 de euro pentru achiziționarea unei mașini electrice, astfel că valoarea totală a reducerii va fi de 8.500 de euro.

Guvernul francez estimează că, în urmă acestui program, 100.000 dintre cele 3 milioane de mașini eligibile vor ieși de pe drumurile publice ale țării.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Inca 100.000 de rable pe drumurile din Romania.
    7 0
  • Oare de ce procedeaza francezii astfel ( si nu sunt singurii ), incurajand masinile mai putin poluante ?

    Din simplul motiv ca s-au saturat de noxele care se vad/nu dar sunt EXTREM DE POLUANTE - provocand probleme respiratorii in principal - astfel incat numarul mortilor din U.E. datorat poluarii directe/indirecte este mai mare decat al acelora din accidentele rutiere....
    10 0
  • dragnea ftw
    slabut, ar trebui sa nu acorde la masinile diesel care se stie ca in trafic real euro6 e defapt euro 2.
    iar benzinarele cu injectie directa neaparat cu filtru si ele.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru