Freddy Loix a câştigat dramatic Raliul Ypres

de Daniel Popescu
Luni, 01.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Freddy Loix a obţinut a opta victorie în Raliul Ypres din Campionatul European de Raliuri, după ce ultima probă a fost anulată din cauza a două incendii suferite de rivali.

Freddy Loix, un pilot belgian care a concurat în deceniul trecut în WRC şi ERC, a participat în weekendul precedent la Raliul Ypres, eveniment pe care l-a mai câştigat de şapte ori în carieră.

Aflat la prima prezenţă în sezonul 2013 al Campionatului European de Raliuri, belgianul a dominat cu autoritate Raliul Ypres şi şi-a adjudecat a opta victorie în acest eveniment, în timp ce Bryan Bouffier a ocupat poziţia a doua.

Ultima probă specială a raliului a fost anulată după ce maşinile lui Davy Vanneste şi Mikko Pajunen au luat foc, element care l-a ajutat pe Craig Breen să termine raliul pe locul trei la general chiar dacă a încheiat traseul cu greu după ce a alunecat într-un şanţ.

Esential 8 este locul pe care a terminat Marca Tempestini la clasa masinilor de superproductie
47 de puncte a acumulat Tempestini la clasa masinilor de superproductie in sezonul 2013
Raliul Ypres a fost a şasea etapă a sezonului, iar conform regulamentului în clasamentul general sunt luate în considerare doar cele mai bune patru rezultate din primele şase runde.
De aceea, Jan Kopecky, liderul clasamentului general, a ales să nu participe la această etapă, în timp ce Francois Delecour, care conduce detaşat în clasamentul Campionatului Naţional de Raliuri, nu a putut fi prezent din motive financiare.

România a fost reprezentată în Raliul Ypres de echipa Napoca Rally Academy, care l-a avut ca participant la eveniment pe Marca Tempestini. Acesta a ocupat locul 32 în clasamentul general şi locul opt la clasa maşinilor de superproducţie, reuşind astfel să obţină patru puncte prin care Napoca Rally Academy rămâne lidera la constructori în faţa celor de la Renault Sport Technologies. 

Următoarea etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri este Raliul Sibiului, care va avea loc în perioada 25-27 iulie 2013.

RALIUL YPRES - CLASAMENT GENERAL:

 1.  Freddy Loix        Skoda                  2h32m19.4s
 2.  Bryan Bouffier     Delta Peugeot            +1m21.0s
 3.  Craig Breen        Sainteloc Peugeot        +1m52.5s
 4. 
Andy Lefevere Atlantic Mitsubishi +6m36.4s 5. Hermen Kobus Kobus Ford +6m41.2s 6. Michal Solowow Cersanit Ford +7m00.0s 7. Melissa Debackere Duindistel Peugeot +9m38.5s 8. Andras Hadik Hadik Subaru +10m09.3s 9. Antonin Tlustak GPD Skoda +10m25.3s 10. David Croes Duindistel Mitsubishi +12m07.7s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru