Ott Tanak a câştigat Raliul Estoniei din ERC. Tempestini a încheiat pe 15

de Daniel Popescu
Luni, 21.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul de WRC Ott Tanak a câştigat Raliul Estoniei din Campionatul European de Raliuri, în timp ce Marco Tempestini a încheiat pe locul 15.

Am reuşit să am un ritm bun tot raliul. Am avut un avans mare după probele de vineri, iar apoi a trebuit doar să mă bucur şi să rămân concentrat.

Ott Tanak
Castigator Raliul Estoniei
Raliul Estoniei, a şaptea etapă din Campionatul European de Raliuri, a fost dominat fără drept de apel de favoritul publicului local, Ott Tanak.

Estonianul în vârstă de 26 de ani concurează de regulă în Campionatul Mondial de Raliuri, însă a participat în etapa de ERC din ţara sa natală şi a câştigat cele mai multe probe speciale.

Chiar dacă a comis câteva erori minore şi a suferit mici probleme de natură tehnică la maşina Ford Fiesta R5, Tanak a câştigat 10 dintre cele 14 probe speciale ale etapei s-a impus cu peste 47 de secunde în faţa lui Alexey Lukyanuk.

"Am reuşit să am un ritm bun tot raliul. Am avut un avans mare după probele de vineri, iar apoi a trebuit doar să mă bucur şi să rămân concentrat", a declarat el.

Podiumul a fost completat de Timmu Korge, în timp ce liderul clasamentului general, Esapekka Lappi, a încheiat doar pe locul cinci la volanul unui Skoda Fabia S2000.

Sepp Wiegand, un alt pilot regulat din ERC, a sosit doar al şaptelea, în timp ce Sebastien Chardonnet, campionul WRC3, a încheiat pe nouă etapa sa de debut din ERC cu un Citroen DS3 R5.

Marco Tempestini a terminat pe locul 15

Obiective îndeplinite pentru Napoca Rally Academy

S-a terminat mai bine decât a început. Încet, încet am câştigat încredere la viteze mari şi am crescut ritmul.

Marco Tempestini
Pilot Napoca Rally Academy
România a fost reprezentată în Raliul Estoniei de două echipaje. Marco Tempestini a concurat cu un Ford Fiesta R5 şi a ocupat în final locul 15 în clasamentul general, după un început mai dificil.

"S-a terminat mai bine decât a început. Încet, încet am câştigat încredere la viteze mari şi am crescut ritmul. Am terminat şi pe un loc acceptabil şi sigur suntem pregătiţi pentru Raliul Moldovei acum”, a declarat el, referindu-se la următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri.

Între timp, fiul său Simone Tempestini a concurat cu un Citroen DS3 R3 şi a câştigat două probe speciale, însă a fost nevoit să abandoneze în ultima zi din cauza unor defecţiuni la sistemul electric.

"Obiectivul nostru era să ne pregătim pentru Raliul Finlandei şi, chiar dacă am abandonat, ne-am atins acest obiectiv.

Am avut un ritm foarte bun pe aceste probe rapide şi suntem pregătiţi acum pentru provocările din Finlanda”, a explicat el, referindu-se la Raliul Finlandei din Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde concurează la clasa WRC Junior. 

Raliul Finlandei - Clasament final:

 1.  Ott Tanak             M-M Ford             1h49m36.4s
 2.  Alexey Lukyanuk       EAMV-RPM Mitsubishi      +47.1s
 3.  Timmu Korge           M-M Ford                 +55.4s
 4.  Rainer Aus            Carglass Mitsubishi    +2m11.7s
 5.  Esapekka Lappi        Skoda                  +2m17.2s
 6.  Karl Kruuda           ME3 Peugeot            +2m56.8s
 7.  Sepp Wiegand          Skoda                  +3m24.1s
 8.  Roland Murakas        Prorehv Mitsubishi     +3m41.8s
 9.  Sebastien Chardonnet  MY Citroen             +4m27.7s
10.  Kristian Sohlberg     Sohlberg Ford          +5m59.0s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru