Funcție nouă pentru utilizatorii Google Maps din România: aplicația afișează limitele de viteză

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 31.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicația de navigație Google Maps afișează și în România limitele de viteză în funcție tipul de drum pe care se află șoferul, funcție preluată de la Waze.

Google a anunțat la începutul acestui an lansarea în versiune de teste a unor funcții noi pentru aplicația de navigație Google Maps.

Principala noutate era reprezentată de afișarea în cadrul aplicației a limitei de viteză pentru sectorul de drum parcurs, iar funcția a fost disponibilă inițial doar în Statele Unite, Marea Britanie și Danemarca.

Google a anunțat însă acum că funcția este disponibilă în prezent în alte 40 de țări, iar printre acestea se numără și România. Limita de viteză este afișată în colțul din stânga-jos al ecranului, atât pentru utilizatorii Google Maps cu telefoane cu sistem de operare Android, cât și pentru cei care folosesc aplicația pe smartphone-uri iPhone.

De asemenea, Google a extins și funcția care permite localizarea camerelor video de supraveghere prin intermediul unor Point of Interest (POI-uri) afișate sub forma unor iconițe pe traseul hârtii. Funcția este însă utilă doar în statele-vest europene care folosesc camere video pentru a identifica automat mașinile care depășesc limitele de viteze.

Pe de altă parte, funcția nu este disponibilă în Franța, Germania și Elveția, întrucât astfel de funcții sunt interzise în aceste țări.

Noile funcții sunt împrumutate practic de la Waze, aplicația de navigație cumpărată de Google în 2013 care beneficiază de numeroase alte opțiuni pentru configurarea unor trasee mai scurte ca durată pe baza indicatorilor de trafic în timp real raportați de utilizatori.

Noutățile introduse de Google Maps pentru utilizatorii din România sunt disponibile prin intermediul unui update de tip server-side, ceea ce înseamnă că funcțiile sunt introduse automat în aplicație fără un update manual din partea utilizatorilor. De regulă, aceste update-uri se propaga însă treptat, astfel că nu vor fi disponibile imediat pentru toți utilizatorii Google Maps.

Via Engadget

Comentarii (1)

  • Scrooge
    Era si cazul :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru