Gata de testare: Volkswagen a prezentat prima imagine a viitorului SUV cu șapte locuri

de Bogdan Mirică
Vineri, 06.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va începe testarea viitorului său SUV cu șapte locuri, un model anunțat de mai mulți ani, programat să se strecoare între Tiguan și Touareg.

Volkswagen a anunțat lansarea unui SUV cu șapte locuri, special pentru piața din Statele Unite, încă de acum cinci ani. Planurile au fost întârziate de scandalul Dieselgate, însă modelul 4x4 este tot mai aproape de producție.

Volkswagen a vrut să ne țină la curent cu stadiul dezvoltării și a publicat deja o fotografie cu prima caroserie a SUV-ului, creată de muncitorii uzinei din Chattanooga, Statele Unite. Ea va servi prototipurilor, urmând să fie instalată pe platforma de testare.

Fiindcă tot a venit vorba de platformă, trebuie să spunem că SUV-ul va utiliza arhitectura modulară MQB a grupului, urmând să folosească și propulsoarele pe benzină deja cunoscute. Există și posibilitatea oferirii unui diesel, însă acceptarea sa pe piața din SUA ar putea fi dificilă în urma scandalului Dieselgate.

Urmareste Automarket
Momentan, încadrarea sa în gama de SUV-uri Volksagen este puțin confuză, pentru că germanii nu au oferit foarte multe informații.
Surse neoficiale susțin că SUV-ul cu șapte locuri se va poziționa între Tiguan și Touareg.

Un lucru e cert: designul său va fi inspirat de conceptul CrossBlue, expus în anul 2013 la Salonul Auto de la Detroit. Dacă ne uităm în prezent la prototipul de acum trei ani, observăm că liniile acestuia seamănă foarte mult cu cele ale actualului Tiguan. Deci nu ar fi exclus ca SUV-ul cu șapte locuri să fie chiar o variantă cu șapte locuri a modelului actual.

Comentarii (9)

  • Patrol
    Vw incearca sa copieze strategia Nissan, dar X-Trail e o piatra tare in care Vw ar putea sa-si sparga dintii incercand sa muste din el. Deja Qashqai si Juke le-au facut programare la stomatolog. Urmeaza Kicks.
    20 11
  • someone
    sub tiguan, va exista polo suv si golf suv. intre touareg si tiguan, il inghesuie pe asta....a naibii de aglomerata parcarea VW. oare peste o generatie, va creste touareg putin ca sa inghesuie intre el si acesta cu 7 locuri un alt suv?
    7 4
  • 7 locuri ? unde sta al 7-lea pe roata de rezerva?
    18 5
  • trebuie sa fie suplu sa incapa intre cotierele celui de-al 2-lea rand de scaune
    12 2
  • Touareg din cate stiu nu are 7 locuri. Daca acesta este mai mic decat Touaerg, ce spatiu va putea oferi la ultimele 2 locuri ?
    3 3
  • Mircea
    Eu vad ca are 6 locuri
    9 0
  • @scorpion
    Eu zic ca acest tiguan cu 7 locuri e mai lung ca touareg . Tine minte ca au platforma MQB care este modulara. Au facut asta cu tiguan dintr-un motiv simplu , sa nu aiba aceeleasi dotari si calitate premium ca si touaregul , sa iasa mai accesibil ca pret.
    1 8
  • @@scorpion
    Daca Touareg e "premium", atunci X5 ce este? Doar in mintea geambasilor care-si trag comisioane grase, e Touareg premium.
    In industria de specialitate, Vw se numeste marca de VOLUM.
    6 1
  • touareg e un tractor obosit.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru