Geely a salvat de la insolvenţă producătorul taxiurilor londoneze

de Sebastian Toma
Miercuri, 06.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Geely, posesorii mărcii Volvo, au cumpărat Manganese Bronze Holdings, compania care produce celebrele taxiuri negre londoneze, pentru echivalentul a 12.8 milioane de euro.

Esential 1400 de taxiuri noi sunt înregistrate în Londra în fiecare an.
Zhejiang Geely Holding Group Co, compania din China care deţine şi marca Geely, a achiziţionat compania britanică responsabilă cu producţia celebrelor taxiuri londoneze. Cei de la Geely au plătit 12.8 milioane de euro pentru Manganese Bronze Holdings, companie care a intrat anul trecut în administraţie din cauza datoriilor mari pe care le-a înregistrat. Compania asiatică deţinea 20% din Manganese Bronze Holdings, în baza unei tranzacţii din 2006, când au semnat un joint-venture cu britanicii, în baza căruia englezii au primit componente chinezeşti în schimbul acţiunilor.

"Suntem un investitor pe termen lung care şi-a luat un angajament şi credem că partea ilustră a taxiului negru londonez poate fi egalată de un viitor sănătos şi de succes. Suntem hotărâţi să schimbăm destinul acestei mărci iconice", a declarat Li Shufu, şeful Geely.

Achiziţia producătorului de taxiuri londoneze reprezintă a doua tranzacţie importantă pentru cei de la Geely şi al doilea producător occidental de automobile din portofoliul său.

Prin noua achiziţie, Geely doreşte să-şi continue avansul spre Occident. Londra are aproximativ 23.000 de taxiuri licenţiate. În fiecare an, sunt înmatriculate 1.400 de taxiuri noi, spun cei de la Manganese Bronze, ceea ce înseamnă că piaţa pentru aceste modele este de 50 de milioane de lire sterline pe an. În ultimele cinci decenii, compania britanică a livrat peste 100.000 de taxiuri.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Chinezii ne vor cumpara pe toti pana la urma!!!!!!!!
    18 4
  • @Faurileanu
    Ca sa vezi bre! S-au inventat niste samsari mai mari ca tine!
    15 9
  • antonny
    deci chinezi trebuie sa se lupte cu cei de la nissan .....
    2 5
  • AndreiRN
    Acum vor aparea taxiuri chinezesti peste tot in lume.
    4 4
  • acum sa intors roata,usor,usor colonizeaza ei Anglia cred ca se freaca pe burta indienii si paki de bucurie
    6 1
  • Crezi tu
    "Faurelianu" chinezii au alta mentalitate si is controlati de Rusi si Americani.Hidoase taxiuri,cine putea sa le cumpere decat chinezii care,copie orice si fac din rahat bici,dar numai ca nu pocneste.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru