Geely ar putea deveni acționar al diviziei de motoare termice Renault. Din divizie face parte și Dacia

de Tiberiu Safta
Miercuri, 31.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză de automobile Geely, alături de un grup petrolier nespecificat, ar putea deveni acționari noi ai diviziei de motoare termice Renault. Din divizia de motoare cu ardere internă face parte și Dacia.

Mai devreme în acest an, Grupul Renault a anunțat crearea a două noi divizii de motoare. Prima divizie este dedicată motoarelor electrice, numită Ampere. Cea de-a doua se concentrează exclusiv asupra propulsoarelor convenționale, cu ardere internă. Din această divizie, numită Horse, face parte și Dacia.

Acum, potrivit agenției de presă Reuters, compania chineză Geely, alături de un grup petrolier încă nespecificat, ar urma să devină acționari importanți ai diviziei Horse. Informațiile sugerează că Geely va prelua 40% din acțiunile diviziei, urmând ca alte 40% să le revină celor de la Renault, iar restul de 20% din acțiuni să fie deținute de grupul petrolier.

Deocamdată, planurile celor două divizii nu au fost finalizate. Potrivit informațiilor valabile, Renault ar urma să dezvăluie planurile de viitor ale celor două divizii în această toamnă. Știm deja că noua divizie de motoare termice va include uzine din mai multe țări europene, printre care și România.

Luca de Meo, șeful Grupului Renault, a precizat mai devreme în acest an că este interesat să vândă o parte din acțiunile noii divizii de motoare termice.

Scopul principal este acela de continua să vândă mașini cu motoare termice în afara Europei și după 2035.

via Economica

Comentarii (1)

  • Foartă interesantă alianţa!!

    Renault via Dacia cu Geely vor fi partea Smart buy, partea ieftină, partea termică !

    De cealaltă parte a menghinei este Tesla, Rivian şi restul care fabrică maşini electrice serioase.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru