Geely şi Volvo lucrează împreună la o subcompactă

de Sebastian Toma
Marti, 28.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zhejiang Geely Holding Group şi Volvo lucrează la dezvoltarea unei subcompacte, titrează Automotive News. Modelul va fi unul global şi este aşteptat să debuteze în trei sau patru ani.

Geely şi Volvo lucrează la un model de segment B, anunţă cei de la Automotive News citând surse din cadrul concernului. Potrivit primelor informaţii, lucrările de proiectare au început la centrul de Cercetare şi Dezvoltare inaugurat de Volvo şi Geely în Suedia, numit China Euro Vehicle Technology AB. Viitorul model a fost confirmat de Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo, în cadrul unui interviu acordat unei publicaţii locale din Suedia, despre care a spus că va fi lansat pe piaţă "peste câţiva ani". După cum explica publicaţia suedeză, un element cheie al proiectului va fi dezvoltarea unei platforme de subcompactă care să respecte standardele de calitate şi siguranţă ale pieţelor din Europa de Vest, unde producătorii din China nu au reuşit să se impună.

Cel mai mic model oferit de Volvo în istoria recentă este C30, o compactă disponibilă doar în versiune hatchback cu trei uşi. Modelul a fost succedat de V40.

Urmareste Automarket
Modelul de clasă mică la care inginerii Volvo şi Geely lucrează în prezent este al doilea proiect comun al concernului sino-suedez, după compacta zvonită în septembrie 2013. Respectivul model compact a fost confirmat ulterior de germanii de la Brose Group, un furnizor de componente auto, care a anunţat că va furniza elemente pentru acest model şi că va fi lansat atât în China, cât şi în Europa.
Cei de la Brose lucrează deja cu cei de la Geely, furnizând componente precum încuietori auto, sisteme de operare electrică a hayon-ului şi multe altele.

Noua subcompactă de la Geely va fi destinată, în principal, pieţelor din China, America Latină şi Orientul Mijlociu. Abia apoi va fi luată în calcul piaţa din Europa, explică Mats Fägerhag, CEO-ul centrului de cercetare şi dezvoltare dezvoltat de Volvo şi Geely în Suedia. Toate vocile citate în această privinţă sugerează folosirea numelui Geely pentru viitorul model global subcompact dezvoltat de cele două companii.

Via AutomotiveNews (înreg.) | CarAdvice.au

Comentarii (6)

  • Dacia Plant
    Si asa Volvo nu are vanzari spectaculoase la modele pur sange Volvo, dapoi sa mai stiu ca este si o buna bucata de Geely, sigur nu vor avea vanzari bune. Trebuie sa scoata ceva foarte bun ca sa aibe sanse, poate chiar mai bun ca V40.
    9 7
  • Deci se va numi Geelvo. Frumos rationament.

    Sa auzim numai de bine !
    7 16
  • ptiu, stuchi-m-ar matzele de baiat fantezist ce sunt...reationamentu' dezlanturii mele creationale.....

    Geely cred ca e prezent in proiect cu semnatura pe factura de la furnizori. N-am auzit ca Volvo sa isi piarda din imaginea de marca de cand a fost cumparat de "chineji".
    7 3
  • arogantul
    @dacia plant
    deci, dacia poate sa faca vanzari in europa vanzand pubele pe r0ti dar geeely nu poate, mai sa fie.
    6 7
  • totul e aiurea
    ha haa haaa
    3 0
  • Geely , ex-constructorul de frigidere?!!!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru