Generatoarele devin obiecte de muzeu: un deținător australian al Tesla Powerwall a aflat de la televizor că zona sa e afectată de o pană majoră de curent

de Mircea Meşter
Joi, 06.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acumulatorul de perete Powerwall, produs de Tesla pentru ca o parte din energia electrică produsă de panourile solare să fie înmagazinată și reutilizată, se dovedește o soluție excelentă pentru zonele în care rețelele nu fac față vremii nefavorabile.

Uitați de generatoarele clasice care transformă benzina sau motorina în curent electric. Un australian septuagenar a dovedit săptămâna trecută că Tesla Powerwall, soluția oferită de compania americană pentru colectarea și înmagazinarea energiei electrice produse și neutilizate, se dovedește o treabă extrem de utilă atunci când natura lasă orașe întregi fără energie electrică.

O furtună cruntă a afectat săptămâna rețeaua principală de electricitate și a lăsat în beznă statul Australia de Sud, însă Brian Gillespie a aflat acest lucru de la televizor. Australianul își montase cu câteva săptămâni înainte un Powerwall conectat la panourile solare de pe casă pentru a depozita și reutiliza seara energia electrică produsă pe timpul zilei. Cu televizorul și cu circuitul central conectate la Powerwall, Brian a fost nevoit să pornească cuptorul pentru a vedea că nu are curent de câteva ore. 

Australia este o zonă intens afectată de pene majore de curent cauzate de intemperii, astfel că Tesla Powerwall și alternativele asemănătoare au devenit o soluție la care apelează din ce în ce mai mulți locuitori ai zonei de sud.

Pe lângă faptul că Powerwall ia forma unui acumulator imens care are capacitatea de a alimenta circuitul central al casei pentru circa 10 ore, prezența sa îi ajută pe australieni să elimine factura de energie electrică pe timp de vară, când energia electrică produsă de panourile solare acoperă nevoile zilnice ale unei familii.

Tesla a lansat Powerwall în cursul anului 2015 în două versiuni de capacitate diferită: 10 și 6.4 kWh. Cel de 10 kWh a fost eliminat între timp din ofertă din cauza raportului slab preț/beneficii, însă acumulatorul de 6.4 kWh în ciclu zilnic (circuitul electric al casei utilizează seara energia acumulată de Powerwall pe timpul zilei) rămâne coloana vertebrală a ofertei companiei americane. 

via afr

Comentarii (3)

  • Reclama pt Tesla ... Cat costa si cate cicluri de incarcare suporta ? Si pe mine m-a preocupat acest aspect si am gasit o solutie si mai simpla pt eventualele caderi de tensiune: un invertor de 300 W (circa 150 de lei) pe care il conectez la acumulatorul masinii si care la nevoie imi tine in functiune centrala termica, 2-3 becuri sau un televizor ..
    4 11
  • Moaaaamă! Ce savant ești! Ai încercat să faci niște calcule? Ai făcut vreo analiză cantitativă?
    4 1
  • Ce mai stireee! Incredibil! Asa ceva nu s-a mai vazut! Nu le-a venit sa creada! Nu ai sa crezi ce i s-a intamplat unui australian! Toti au incremenit cand au vazut asta! Secretul pe care compania de electricitate ti-l ascunde! . . .
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru