Genesis prezintă conceptul electric X: "Pentru moment, acesta este doar un exercițiu de design"

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 31.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genesis a prezentat conceptul electric X la Los Angeles. Potrivit reprezentanților companiei, conceptul nu va evolua într-un model de serie, fiind doar un execițiu de design.

Genesis Motor, ca brand de sine stătător a luat ființă în 2015. Primul model din noua eră, sedanul G90, a fost lansat doi ani mai târziu și de atunci portofoliul coreenilor a tot crescut.

Acum a prezentat un concept electric pentru a arăta lumii întregi intențiile de design pe care le are cu următoarele modele. Numele său este Genesis X și, din păcate, nu va evolua într-un model de serie.

Pe lânga forma de coupe, conceptul propune câteva elemente de design specifice brand-ului asiatic. Printre ele se numără și calandrul cu tipar 3D. Capota și aripile frontale sunt modelate dintr-o singură bucată de metal pentru "o suprafață curată, senzuală și neintreruptă," după cum o descriu cei de la Genesis.

Tema principală, denumită "Două linii", poate fi cel mai bine observată la nivelul farurilor și stopurilor. Culoarea exterioară poartă numele de Albastru Lencois și este inspirată de cea a lagunelor pe care turiștii le pot vizita în parcul național Lencois Maranhenses din Brazilia.

Pentru interior, Genesis s-a gândit la un bord orientat către șofer și la o consolă centrală "plutitoare".

Materialele folosite sunt reciclate, iar scaunele față au culori diferite. Cel al șoferului este finisat în nuanța Maro Scotch, iar cel al pasagerului în culoarea Albastru-Verzui Ocean Wave.

via Genesis

Comentarii (1)

  • Marius
    Nu vă supărați, dar orezarii din Asia au început să le sufle in ceafa constructorilor europeni de ani buni.
    Iar cu astfel de concepte auto..... le cam iau fața rapid și sigur.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru