Gergo Szabo a câştigat Raliul Harghitei, ultima etapă a sezonului de CNR

de Daniel Popescu
Duminica, 27.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sezonul 2013 al Campionatului Naţional de Raliuri s-a încheiat cu victoria obţinută de Gergo Szabo în Raliul Harghitei, la capătul unei lupte echilibrate cu conaţionalul său David Botka.

Am o legătură strânsă cu Odorheiu Secuiesc şi cu judeţul Harghita, aceste locuri reprezentând o a doua casă pentru mine. Sunt foarte mulţi pasionaţi de motorsport aici şi mi-a plăcut să văd atât de multă lume pe marginea probelor speciale. Câştigarea acestui raliu are o însemnătate deosebită pentru mine!

Gergo Szabo
Castigator Raliul Harghitei
Raliul Harghitei a reprezentat un final spectaculos de sezon pentru Campionatul Naţional de Raliuri, în ciuda faptului că Francois Delecour, care îşi adjudecase deja titlul, nu a participat la eveniment.

În absenţa francezului, lupta pentru victorie s-a dat între doi piloţi maghiari, Gergo Szabo şi David Botka, care şi-au împărţit nouă victorii pe parcursul celor 11 probe speciale ale raliului.

Botka a câştigat toate cele trei probe speciale de vineri, însă Szabo a recuperat terenul pierdut în cadrul zilei de sâmbătă şi a devenit lider la finalul celei de-a şaptea probe speciale.

Botka a câştigat PS 8 şi şi-a recuperat prima poziţie în clasamentul general, însă a fost nevoit să abandoneze la finalul probei din cauza unor defecţiuni tehnice la maşina Mitsubishi Lancer Evo 9 R.

La volanul unui Mitsubishi Lancer EVO X R4, Szabo a profitat de oportunitate şi a câştigat detaşat raliul cu un avans de peste 38 de secunde în faţa lui Edwin Keleti, care datorită locului doi şi-a adjudecat şi titlul la Clasa 3. Ultima poziţie pe podiumul de premiere i-a revenit lui Dan Gîrtofan, care a reuşit această performanţă şi prin prisma numeroaselor abandonuri petrecute în faţa sa.

Pe lângă Botka, au mai abandonat şi Rareş Tomiţă şi Manu Mihalache, amândoi concurând pe primele poziţii, dar şi Simone Tempestini. Acesta din urmă a câştigat două probe speciale, însă a abandonat în ambele zile şi nu a reuşit să câştige niciun punct.

În urma acestor rezultate, podiumul clasamentului general din Campionatul Naţional de Raliuri a rămas neschimbat.

Delecour a câştigat al doilea titlu national consecutiv după ce a acumulat 180 de puncte, în timp ce Botka a încheiat sezonul pe locul doi cu 134.8 puncte. Marco Tempestini, un alt pilot de top care nu a luat startul în această etapă, a terminat campionatul pe locul trei cu 108 puncte.

Foto CNR

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru