Germania refuză decizia UE de a interzice motoarele cu combustie internă din 2035

de Alexandru Monenciu
Joi, 24.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Transporturilor din Germania nu este de acord cu interzicerea motoarelor diesel și pe benzină din 2035, o propunere făcută de Comisia Europeană în urmă cu ceva timp.

În urmă cu ceva timp, mai exact în vara anului trecut, Comisia Europeană a propus interzicerea mașinilor cu motoare pe benzină și diesel din 2035. La câteva luni distanță, Italia a dat primele semne că nu este de acord cu această măsură, iar acum a venit rândul Germaniei, o țară pentru care industria auto este vitală.

Ministrul Transporturilor din această țară a declarat că nu este de acord cu propunerea Comisiei Europene.

"Vrem să permitem (vânzarea) mașinilor cu motoare cu combustie internă și după 2035," a spus Volker Wissing în cadrul unei ședințe informale. Desigur, există și o condiție, iar aceasta ar fi "numai dacă mașinile respective pot fi alimentate exclusiv cu combustibili sintetici."

Mai mult, Wissing susține că mobilitatea electrică și pe hidrogen nu sunt singurele variante de viitor.

Anunțul ministrului Transporturilor din Germania vine la doar o zi după ce Audi a informat că motoarele sale V6 diesel sunt compatibile, de acum, cu biocobustibilii.

Pentru început, unitățile respective pot fi regăsite pe A4, A5, A6, A7, A8, Q7 și Q8, urmând ca A6 Allroad și Q5 să fie adăugate ulterior pe această listă.

via Motor1

Comentarii (21)

  • Cum? Ce? Pai baietii cu peptu' pensat au zic ca gata,din 2025 ardem stiuleti ca sa producem energia pentru parcul de troace 100% electrice.Mai sa fie,nu tine vrajeala ecologista de foame?
    27 11
  • propun
    să le treacă pe toate pe gaz.
    acu-i momentu !
    12 5
  • inexorabil
    Analiză calmă, explicită, polivalentă, chibzuită, abilă…Să le pretindem “aşa ceva” şi (ideo-)zăpăcitelor, (biro-)molipsitelor şi (eco-)impacientatelor USDOS şi EC?

    Bravo, teutonilor! Vă arătaţi demni de memoria strămoşilor voştri geto-scitici.

    Cu voi până la capăt…şi dincolo de el.
    15 3
  • No ioi… da cum așa? Toți știu asta, repet toți dar nu au cohones să recunoască. Și nu pentru ca nu ar vrea sa înlocuiască clasicele, pur si simplu nu exista soluție viabila. Cum tot repetam unii, mai vedem cu Electricele in 2-3 ani maxim.
    18 5
  • Seriff
    Pai si-au dat si ei seama cand au vazut vanzarile de electrice, adica fix pix, nu se vand, sunt praf si ca performante, nu le vrea nimeni.
    16 10
  • A PROPUS sau A DECIS Comisia Europeana interzicerea masinilor cu motoare pe benzina si diesel din 2035? Ca de la A PROPUNE pana la A DECIDE e cale lunga.
    12 5
  • Edikkk
    Ha ha ha !!!

    "bio combustibili"

    Germanii vor să polueze cumpărând petrol şi gaze de la ruşi !!

    Punem un 5% amestec, scriem "bio" în faţă şi gata.... MINCIUNA !!
    6 26
  • inexorabil
    În ultima vreme, mă tot bate gândul de a mă stabili în…Germania. Atuuri în sprijinul ideii?
    1) originea mea germană;
    2) existenţa celui mai puternic partid de Dreapta, cel puţin din Europa (AfD);
    3) rezistenţa (obligatoriu fără hashtag), afirmată chiar pe stradă, împotriva Anomaliei pe nume “Noua Normalitate”.

    Evident, chiar şi mutat în patria lui Goethe, n-aş înceta niciodată să cuget doar în limba mea maternă. De asemenea, cu conaţionalii mei de pretutindeni aş conversa doar în limba noastră maternă. De fapt, oriunde m-aş afla, n-aş părăsi niciodată românismul…

    La urma urmei, oricât m-ar durea despărţirea (poate irevesibilă…) de ţara mea, de ce-aş mai rămâne aici? Ca să ce? Ca să ne traseze reptilele frankfurtiene (care au zămislit socialismul internaţionalist corporatocratic), prin intermediul slugilor lor jurate din D.G.S.P. (care n-a murit, ci doar s-a transformat cameleonic în ’89), un viitor realmente sumbru, doldora de restricţii, interdicţii şi biruri, care mai de care mai “necesare”, dacă nu “imperioase” (după cum cu emfază ne explică acilişé scribul lor de serviciu pe AM) ? Nu, mulţumesc!!! Din naştere, beneficiez de libertate…În toate sensurile ontologice, inclusiv acela de a alege. De aceea au şi fugit atâţia români peste graniţă înainte de ’89.

    Deoarece nu se află pe altă planetă, nici Germania nu va scăpa de uraganul pustiitor al “omului nou”, al “schimbării în bine”, al “(r)evoluţiei”. Dar măcar sunt sigur că va lăsa garda jos destul de târziu, poate ultima din Europa...
    10 13
  • Ups, ce surpriză!

    Totul până la energie.
    Toată legebetizarea, gretizarea, wokeizarea asta a occidentului o să se lovească de realitatea de pe teren ca să zic așa.

    Toate aberațiile gândite în diverse laboratoare de experimente sociale o să se fâsie când va crește prețul la gaze, al curentului electric și alimentelor de bază.

    Or să mai fie aberații gen abolirea legii din Seattle care obliga cicliștii să poarte cască de protecție când se deplasează pe drumurile publice. De ce a fost abolită? Pentru că era rasistă! Ați citit bine. Legea era rasistă!

    https://www.nytimes.com/2022/02/18/us/seattle-bicycle-helmet.html

    Mă doare să o spun dar civilizația occidentală trăiește într-o eră a decadenței și autodistrugerii.

    Chiar nu știu cine sunt artizanii acestei campanii de spălare pe creier din occident, dar știu că s-au băgat și încă se bagă sume colosale de ordinul zecilor de miliarde în această propagandă.

    Măcar la ruși totul pe față. Țipă Putin din 2008 că e gata să invadeze dacă vor să intre Georgia și Ucraina în NATO.

    Cu invazia Ucrainei însă, cu apropierea între Rusia și China s-a cam terminat cu globalizarea. Se vor trasa linii clare, zone de interese.

    Va veni vremea Realpolitik.
    10 3
  • Ce surpriză, s-a sfârșât harniala. Asta e o primă gâjâială. Pe măsură ce ne vom apropia de 2035 versificația va fi mult mai amplă, termicele pe comustibili clasici fiind numai bune.

    Ne pot spune pensații cu ciorăpei peste genunchi dacă tancurile rusești au motoare electrice?

    Ne pot spune ceva despre CO2? Încălzire globală? Dar să fie ceva ireversebil.
    18 6
  • Mircea Badea
    niste tarani..eu cred ca glumesc ca sa-si vanda pana in ultima secunda martoagele gazoase. asta ar mai lipsi, noxe sintetice etc..bleah!

    fenomenul se va produce inainte de termen. norvegia termina cu mizeria din 2025, deci se poate mai repede.
    7 26
  • Seriff
    @mircea badea, vise taica, de ce ii faci tarani?
    Fiindca nu vor sa vanda ce nu se vinde? Crezi ca ei nu vad ca masinile electrice nu se vand decat in proportie extrem de mica, lumea le cumpara ca a doua sau a treia masina.
    15 6
  • Mirciulică doar falsează… de la nume si inclusiv cam tot ce spune. Dacă se va întâmpla in Norvegia așa sau nu rămâne de văzut si dacă da este vorba de un abuz… mulți norvegieni își vor înmatricula diselu-rile in Bulgaria ;).
    7 3
  • King rocker
    Nici eu nu sunt de acord, mise pare prea târziu, însă nu contează acordul.
    Motoarele pe combustie au murit deja și nu mai sunt fezabile, prin urmare se va întâmpla mai repede de 2035.
    Pa pa, pipi de dinozaur!
    1 9
  • King rocker
    Dutz ce norvegieni sa înmatriculeze ce diesel ba? Au 90% electrice la mașini noi... tu ești sănătos la cap?
    1 5
  • King rocker
    Voi ați rămas în cap cu preturi de diesel SH din germania. Mașinile noi s-au scumpit mult și acum sa iei un golf nou cu aceleași dotări ca Id3 sau Kona electric te costa tot atât. La.putere și accelerație mult mai proaste, fiabilitate mult mai proastă, costuri de rulare și de intretinere mult mai mari. Doar că îl "încarci" in 3 minute, daca ai noroc sa nu stai la.coada la benzinărie.
    2 6
  • King rocker
    Încă un punct pentru fraiericii care nu au știut să citească decât titlul.
    Neamțul spune că să permită ICE doar cu combustibili exclusiv sintetici. Voi aveți idee ce înseamnă asta? Va ajut eu: de 5-10x mai scump pe km. Încă nu înțelegeți despre ce e vorba? Va ajut eu: despre Porsche, Bugatti samd. Nu de voi, proștii.
    3 6
  • Nu contează dacă eu sunt sănătos sau nu, pot citi fără probleme, si mai pot si utiliza materia respectiva. La tine este mai gravă situația… procentul de electrice in Norvegia in 2021 a fost de 65%, pardon “almost 65%” (de văzut ce urmează), cel mai probabil este o bulă ajutata si de subvenția nesimțită. Crezi ca dacă latri ofticat impresionezi pe cineva? Du-te la Edikkk si la Mirciulica sa va uitați la TV împreuna, oricum nu înțelegeți mare lucru si este mai ECO… dar pe jos, ca nici unul nu aveți mașină electrică si nu veți avea prea curând… și pe astea cu pipi de dinozaur ai fi un ipocrit sa le mai folosești (inclusiv taxi), dar la cât minți poate-ți poți imagina cum este să ai una…
    Era sa uit… sa-ți crești singur mâncarea ca toată este făcută si transportată cu pipi de dinozaur si ma gândesc ca poate a ajuns si pe mâncare.
    La voi in casa este bezna totala? Nimeni nu gândește sa-ți dea doua peste ceafa, tot ce vedeți auziți și credeți?
    Nu sunt viabile (autonomie si încărcare) Electricele si sunt scumpe in draci asta este problema… tolomaci ca tine mai avem si știm sa-i punem la treaba ca sunteți ușor de manipulat. Cum zicea Edikkk… cu cât mai mulți cu atât mai bine sa fie concurență ;)
    4 1
  • Faptul că petrolul vine din rusia și de la arabi vă dă de gândit?
    2 0
  • Și, deci, banii voștri îi fac miliardari!
    2 0
  • Clique
    Comisia Europeană să rezolve problemele mult mai serioase.. fiindcă până la urmă acea comisie nu face ea legea în ce țară dorește.
    @King Rocker... proștii, dintre care ești și tu unul, la ce papagal ai..

    Și nu o mai da.. așa tare, fiindcă am cunoștințe care locuiesc și muncesc în Suedia, iar dieselul-benzina încă sunt cumpărate și încă predomină pe acolo, nu e chiar cum se zice, pe acolo mai mult predomină hibridele.. și mai puțin electricele.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru