Germania: Tesla ar putea primi subvenții de un miliard de euro pentru construcția fabricii de lângă Berlin

de Paul Cosma
Marti, 02.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va primi cel puțin un miliard de euro ca subvenții din partea statului german pentru construcția fabricii din apropiere de Berlin, potrivit informațiilor neoficiale din presa internațională.

Uniunea Europeană a aprobat recent un plan care prevede acordarea de ajutoare de stat pentru susţinerea producţiei de baterii destinate vehiculelor electrice, ajutând blocul comunitar să reducă importurile din China.

Peste 40 de companii s-au înscris în acest program care are un buget de 2.9 miliarde de euro.

Acum, publicația Business Insider citează surse guvernamentale care spun că Tesla va primi cel puțin un miliard de euro din partea Germaniei drept subvenții pentru fabrica pe care americanii o construiesc în apropiere de Berlin. 

Autoritățile germane au reacționat spunând că valoarea ajutorului de stat pentru Tesla încă nu a fost stabilită, în timp ce producătorul de mașini electrice nu a oferit vreo reacție în acest sens. 

Guvernul federal german ar urma să suporte cea mai mare parte a subvențiilor oferite Tesla, în timp ce landul Brandenburg ar urma să contribuie cu mai puțin de 10% din suma totală.

Via Reuters

Comentarii (30)

  • ochii dati peste cap, tanguieli, tipete, urlete in 3...2..1...
    11 23
  • @fanel
    De ce nu,asta e dovada ca Germania e colonie americana de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.Taxa de protectie,taxa pentru a-si falimenta propria industrie.
    20 10
  • plansete agonice
    mai bine ar da banii pentru copilasii cu cancer la plamani.
    18 11
  • @@

    alternativa... colonie sovietica, ar fi fost mai buna, nu?
    11 20
  • Foarte bine , sa fie primiti ! Pe mine ma roade altceva, mai uit la poza aia ,realizez ca e doar un concept editat , dar totusi ce reprezinta marea aia de copaci cu varful galben ?
    18 1
  • Spicele de grau.O sa le vedem mai bine obligati fortat din tractoarele electrice :)
    18 3
  • Nu-s ce sa zic...pe mine ma duce gandul la o cultura de rapita mai degraba ...sau megarapita - ca e mai inalta decat cladirea , sa faca biodiesel , nu de alta ..!
    12 1
  • Johnny
    Au defrisat o padure ca sa o construiasca. Macheta sau nu, cam asa va arata in realitate, spicele sunt reflectia soarelui pe copaci probabil.
    Prosti cei din EU daca acorda subventii unor companii din afara...
    Legat de colonie...germania se lupta ca UE sa obtina controlul propriilor destine, nemtii avand cea mai mare influenta fiing tara cea mai mare.
    Partial au obtinut "independenta" si lupta se duce pe acapararea impozitelor de la companiile din zona. Am vazut din proprie experienta cum o firma mare americana a acceptat schimbarea modelului de business astfel incat sa ramana profitul obtinut in UE la impozitare, acolo unde s-a creat. Initial zburase in SUA cea mai mare parte. Batalia e si pe impozitarea gigantilor IT.
    Revenind, Tesla pare sa fie concesia facuta de nemti pt a- si exporta masinile lor in SUA. Deci smecherii au influenta si trag avantajele catre ei
    11 4
  • Tesla vine cu fabrica, modelele, Germania exporta, bifeaza locuri de munca/afaceri in amonte si in aval. Mai bine 1 miliard intr-o afacere ready to go decat in firme ce o lalaie cu dezvoltarea de electrice. Se evita importul de masini (tesla din SUA/china) iar masinile 100% chinezesti vor avea o concurenta serioasa pe piata europeana

    win-win
    11 16
  • @Johnny
    VW, Mercedes si BMW nu au avut nevoie de defrisat, au facut din soft mult mai mult rau.
    10 8
  • Si VAG, Mercedes si BMW cate miliarde amenzi de la germani?
    Sau ei sunt protejati in tara lor. Acolo putoarea de diesel e diferita de cea scoasa pe teava in alte tari.
    Hai ca nu mai e doar Romania asa corupta, se practica si la germani, ii scot de la puscarie pe unii, dau vina pe ingineri, acuza alte parti.
    8 6
  • Și România va pune evident sprijinul la oferirea subvențiilor
    12 5
  • @@fanel
    "De ce nu,asta e dovada ca Germania e colonie americana de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.Taxa de protectie,taxa pentru a-si falimenta propria industrie."

    tu stii exact ca exista doar doua lumi:
    - lumea civilizata, reglementata si fiscalizata (UE si SEE, SUA, Coreea de sud, Japonia, Israel, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Canada)
    - lumea necivilizata, nereglementata, nefiscalizata ruso-arabo-chineza

    Treaba asta cu "colonie UE, colonie SUA" e ragaitul sovietic de neputinta...
    ...tare ti-ar mai placea sa fie ca in tineretile tale cu colhoz cu CAP, cu tovarasi analfabeti la putere, cu golaneala, cu doua masuri - una pentru aparatul represiv si una pt populime!

    Problema e ca 95% din cei indoctrinati in comunism sunt de nerecuperat. Pur si simplu nu concep un sistem bazat pe evolutie, reguli, competitie, tehnologie si piata libera...

    Asta cu subventia acordata tehnologiilor noi nici nu poate fi conceputa de comunisti!!
    14 15
  • Marea aia de copaci cu varful galben reprezinta suprafetele uriase impadurite din jurul Berlinului.

    Cel mai impresionant este la Frankfurt...mi s-a parut cea mai mare suprafata impadurita din jurul unui oras.

    In Germania, impadurirea este politica de stat!
    13 1
  • inexorabil
    Scârbele astea de socialişti pe faţă…Natura se regenerează prin Legea firii (deşi NICIODATĂ poluarea nu va însemna o daună pentru mediu în ansamblu), dar unii au transformat-o în temă ideologică şi în prioritate politică. La urma urmei, “protecţia mediului” n-are ce să caute pe agenda unui guvern sau a unui parlament. De altfel, voi începe să mă zbat pentru interzicerea categorică (eventual validată prin referendum) a subvenţionării eco-fanteziilor. Vrei “electrică” ? Limitează-te la fondurile tale proprii!!!

    În schimb, să se acorde ajutoare de stat iniţiativelor civice de înfiinţare a pepinierelor sau de salubrizare a pădurilor! Eh, în aceste cazuri, n-ar mai fi la fel de confortabil ca a-ţi măguli dosul în maşină…

    Mafănikkk, ce să zică şi el? Să se dezmintă cumva? Doamne fereşte! Parcă ar fi Agamiţă Dandanache al automobilismului: deşi Dieselgate s-a isprăvit demult, el speră să mai folosească “scrisorica”. N-are simţul ridicolului…

    PS. Hashtagiştii (de fapt, demonizaţii) “anticomunişti” sunt doar nişte putregaiuri cheguevariste (adică râde ciob de oală spartă). Îndrăznesc să pomenească ei de libertate, de democraţie, tocmai ei, care le vor înlănţui mâine-poimâine, dezvelindu-şi, astfel, menirea totalitară…
    18 19
  • Johnny
    Nu e acolo nicio impadurire, a fost scandal legat de defrisare...
    Intradevar au fost obligati sa impadureasca ca si compensatie, in alta zona. E cert, nu presupuneri.
    Presupunere e ca Germania a facut o concesie cu Tesla ca sa - si exporte in SUA propriile marci, nu Tesle cum sustine cineva.
    7 0
  • @inexorabil
    Tovarase, meri linistit si-ti plimba nepotii...
    Lasa-ne sa traim! Nu avem ce invata de la tine!

    Vrei sa-ti luam bilet pt Coreea de Nord?

    Libertate nu inseamna sa nu va traga nimeni la raspundere pentru jaful si crimele din perioada 1946-2018
    8 23
  • @inexo
    "crimele din perioada 1946-2018" Scuze ca ma bag si eu in seama,de ce pana in 2018? Sau intre 2018-2021 v-ati "luat tara inapoi"si acum e doar lapte si miere pe aici? Tefelistule,inca o data,de ce pana in 2018? Ti se pare ca acum e bine,suntem pe drumul cel bun?Ba,voi sunteti toti troli,manipulati cu nesimtire.
    26 5
  • inexorabil
    Ce-mi place de fariseismul acestui “istoric” de doi bani găuriţi, recte Mafănikkk. Băi acesta, niciodată nu veţi recunoaşte că Illuminati au plasat calul troian (“comunismul”) în cetatea ortodoxă (sprijinindu-se pe trădători locali ai Dreptei Credinţe, cum s-a întâmplat, ulterior, şi în România). Veţi spurca la infinit sărmana Rusie pentru crimele programate de EMOL, ca să fie puse pe seama slujitorilor lui Hristos! Băieţii dăstăpţi au intuit dinainte că ignoranţii din aceste vremuri nu vor fi capabili de discernământ, adică nu vor face distincţiile de rigoare! Iar miza ocultă nu este întâmplătoare, din moment ce Ortodoxia ruso-ucraineană este mai cucernică decât a noastră, ba chiar şi decât cea greacă!! Cele mai precise şi mai explicite predicţii despre vremurile de pe urmă le aparţin slavo-ortodocşilor, de aceea şi-au propus slugile întunericului să mârâie împotriva acestei părţi de lume…Faptul că sclavii lor din prostime (indiferent unde s-ar afla ei) se execută prompt nu are darul să ne mire. Însă, dacă ar fi ei nişte iubitori ai adevărului, n-ar scăpa din vedere ravagiile provocate de…Şcoala de la Frankfurt (atât peste Ocean, cât şi dincoace). Totuşi, cu ochelarii de cal fixaţi straşnic de capetele lor, nu există şanse (cu atât mai puţin binecuvântate de Sus) să vadă ce-i de văzut şi să simtă ce-i de simţit. Ei s-au blocat în clişee ultrabătătorite – gen “comuniştii”, “putiniştii”, “corupţii”, “antioccidentalii” – şi, în rest, Dumnezeu cu mila!
    16 19
  • ...site auto

    cica
    9 19
  • @făfănel
    ...comentator pertinent netefelist care nu troleaza


    cica
    14 8
  • @Fanel_
    Iti dai seama ce puternica este rezistenta la schimbare, daca aici doar se aduce vorba de tehnologie si unii au reactii de psihiatrie!?

    De asta nici nu s-au informatizat institutiile statului si am ramas atatia ani pe loc, de asta nu s-au facut autostrazi!!
    10 19
  • @@@fanel
    "Pur si simplu nu concep un sistem bazat pe evolutie, reguli, competitie, tehnologie si piata libera" Spune-le asta celor peste sapte milioane de romani refugiati economic dupa 89 in Ue,sparanghelistilor,badantelor,centuristelor,celor care au vazut cum li s-a privatizat totul sau le-au fost tranformate industriile in mormane de fiare vechi. Numai trolaci pe aici,iubitori de Ue si de amerloci,cu o floare sa nu te atingi de Vestici ca imediat se activeaza,fix ca la ordin.Africa de Sud civilizata :)))) a fost...
    14 6
  • inexorabil
    Priviţi cu atenţie textul imediat anterior…”Părerea ta nu contează!” (echivalentă nemijlocit cu “Noi vom face oricum ceea ce vrem, trecând peste tine ca tancul”). Neîndoielnic că a emanat de la un demon întrupat, cu ochii injectaţi de ură turbată, care, fiind rob al întunecării propriei sale minţi, normal că nu mai ţine cont de niciun fel de bariere/restricţii verbale, astfel dându-şi în vileag adevăratele intenţii…

    Şi atunci ar fi imposibil să nu-l cităm pe nemuritorul Winston Churchill (făcând abstracţie de păcatele lui evidente) : “Fasciştii viitorului se vor numi pe ei înşişi antifascişti”…

    Plus: “psihiatria”…”să te izoleze”. Îmi pare rău de această ştiinţă, dar a fost folosită (la “randament” maxim) de toate regimurile totalitare (naziste ori bolşevice), pentru a elimina Opoziţia şi pe altă cale (cică mai “soft”) decât cea reprezentativă pentru ele (evident, crima). Şi ce credeţi? Şi Globo-socialismul de astăzi se va baza pe aceleaşi arme! – noutăţile pot fi considerate consumerismul, transumanismul şi “distanţarea socială”, dar tot crima propriu-zisă rămâne cea mai tentantă soluţie…”Soluţia finală”, pe nume de cod birocratic. Dar nu-i bai; Apocalipsa oricum specifică mucenicia, aşijderea, finală…

    PS. Începeţi de vă obişnuiţi cu asemenea manifestări demenţiale şi necontrolate; ele se vor tot înmulţi de acum încolo…Le veţi auzi şi la oficialii de Stânga (incluzând neoliberalii şi useriştii!), şi la idolatrii lor din mulţime, în egală măsură. Cu alte cuvinte, adepţii întunericului suveran teluric nu se vor mai cenzura…Pur şi simplu nu vor mai vedea de ce!
    15 9
  • Edikkk
    Ce trebuie să înţelegem că în Uniunea Europeană fiind piaţă liberă şi concurenţială şi a căror state fac parte din OMC şi apoi (mai puţin România, Bulgaria) fac parte din OECD dar şi alte organizaţii mondiale, cu care avem tratate

    Tu oferi un plan de subvenţii dezvoltare a economiei private către carbon zero neutral, iar regulile sunt la fel pentru toţi, inclusiv pentru Tesla Europe care este înregistrată în UE şi care în final, pe bursa din New York sunt sigur că au şi acţionari europeni şi mai ales germani.

    Asta e....

    Dacă restul dinozaurilor producători auto europeni sunt atât de incompetenţi !!!!

    Tesla nu este de ieri de azi şi toţi au dormit şi sunt şi alţii care încă dorm şi cred că nu se schimbă nimic...

    Unde nu este cap vai de picioare.

    Mi-ar fi plăcut ca Tesla să fie europeană dar în continentul celor cu 3 pedale.... ce dreaq...
    5 11
  • Saraca Germanie, cum este colonia americanilor, nu stiu altii cum sunt, dar eu tare mi-as dori si ca Romania sa fie o astfel de colonie.

    Tesla primeste ajutor de la statul german, nu este nicio problema, nimic nu este gratis, oricum nemtii se descurca pe piata americana mult mai bine decat o fac americanii in Europa.
    12 2
  • da, @inexorabile, parerea ta nu conteaza pentru ca mereu tu vorbesti doar pe langa subiect, fara argumente, nu avem ce invata de la tine, cum spunea altul mai sus, nu poti fi un model pentru nimeni cu capul pe umeri, nu ai substanta, nu ai cu ce sa convingi.

    eu unul, ma impiedic de tine virtual de cat timp??.... de vreo 10 ani deja, de cand te semnai cu saab_cuantic, giga_motors si ce ai mai avut tu....si 10 ani e o perioada apreciabila in care poti trage niste concluzii, chiar daca esti din fire anti progres si anti orice, vezi cum arata lumea auto si modelele de acu 10 ani si cum arata azi oferta constructorilor de masini, iar apoi imagineaza-ti cum va arata peste inca 10 ani. deci in ciuda latraturilor tale, lumea, nu doar cea auto, evolueaza, tu esti singurul care incerci sa ne vari pe gat povesti desprinse de realitate, imbibate insa cu "realitatea" ta cu emoli, cu zei, biserici, satani si conspiratii, intelege odata ca nu avem nevoie de tine, stiu ca e greu sa interiorizezi asta, dar asta e adevarul omule. daca iubesti adevarul, nu fatasmagoriile tale, intelege ca nu mai esti viabil azi. genul tau nu mai prinde, lumea s-a schimbat in bine, s-au saturat de invarteli, de smechereli, de egoisti ca tine, ne-am civilizat intr-un cuvant, chiar si noi astia mai de-o varsta medie. nu ai vrea sa stii insa cat de rau ti-ai lua-o de la cei mai tineri, adica de la cei care-ti vor plati pensia...poarta-te frumos, cel putin daca nu-i intelegi, respecta-i.

    imi pare rau ca am pierdut iar timp cu tine si am ca sfat pentru ceilalti sa nu faca ca mine, nu pierdeti timpul cu inexorabil ca nu merita, e o gaura neagra care va atrage in discutii fara sens, doar va rapeste timpul. pe mine acum 10 ani m-a pacalit, l-am luat de bun, asta pana i-am descoperit gaunozitatea.
    14 15
  • inexorabil
    Mai degrabă întreabă-te ce să înveţe lumea de la voi…Cuvinte scornite, precum “găunozitate” ?!

    Precum am specificat de atâtea ori, dacă primesc şi un singur “plus”, consider că nu vorbesc în dodii sau în van.

    Pensia şi-o plăteşte…singur, fiecare. Nu doar o lege a economiei, ci şi o concluzie logică în toate limbile şi dialectele pământului. Apropo, doar nu te iluzionezi că eu îmi pun speranţele lumeşti în “tinerii frumoşi şi liberi” (şi cu figura “legendară” a diliului Che Guevara încrustată direct pe inimile lor). De altfel, îi animă pe drăguţii ăştia un chef de muncă de povestit…ploşniţelor. Cum suna acea “epocală” lozincă? “Corupţia ucide”…de fapt, se autoucide (cu droguri “uşoare”). Corporaţiile/multinaţionalele se bazează tot pe sclavi autohtoni…mai vârstnici. Însă tot ce este născut de prin 2005-2010 încoace va constitui o veritabilă belea pentru toţi patronii (şi locali, şi străini). De exemplu, vin la noi, destul de des, grupuri de şcolari/liceeni, chipurile, în scop de “familiarizare cu cerinţele unui viitor loc de muncă”. I-am studiat minuţios (d.p.d.v. fiziognomonic). Nu doar că le intră pe o ureche şi le iese pe alta (chiar şi noţiunile elementare!), dar emană aerul că ei se află acolo din pură obligaţie didactică, adică “trebuie” să îndure nişte ore de chin conjunctural. În schimb, îi caracterizează, la “turaţie maximă”, plictiseala rapidă, miştocăreala şi chicoteala, iar unii dintre ei nu se pot abţine să nu scoată smartphoanele, fie şi preţ de câteva secunde.

    În atare condiţii, nu încape îndoială că “noile” ideologii/politici vor adera la dânşii (mai degrabă decât invers) ca marca de scrisoare. Mi-e milă de ei, dar eu, unul, n-am cum să-i ajut, în sensul de a-i feri de uraganul satanist…De ce? Fiindcă factorii educativi tradiţionali (biserica – cu “b” minusculă – şcoala şi familia) şi-au abandonat sfânta menire şi de aici vor rezulta racile şi plăgi fel de fel, unele de neconceput în vremurile de odinioară…
    15 9
  • Edikkk
    dl inexo cred că caută orice om, iubire, incluziune


    nu este rău intenţionat, sperie câteodată, dar cine ştie ce viaţă foarte grea a avut

    trebuie să ne înţelegem, dincolo de argumente, toţi, asta e
    6 10
  • inexorabil
    Da, bre Electrikkk, “că caut”. Şi cum de mi-a scăpat din vedere sensibilitatea ta omenoasă, of, of! La fel de blajin te simt şi când “scapi” tot felul de termeni buruienoşi la adresa “dujmanilor” responsabili de cancerele tale nenumărate şi de faptul (absolut revoltător, cum nu?) că urşii polari plutesc cu insuliţele lor de gheaţă nespaţioase, urgisiţi de demonul încălzirist, până la tine sub balcon (păi n-ai o felie de Salam de Sibiu ca să le dai şi lor, sărmanii?).

    Ei, cum să nu ne înţelegem între noi? Ca între automobilişti, dacă nu l-am uitat pe inimitabilul Biban. Acum, ca semn de prietenie între partide şi popoare, hai să facem schimb de fizionomii! Ah, am uitat că a mea este lipită straşnic, cu Super Glue. Scuze!
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru