Grijă pentru angajați: Ford ar putea introduce exoscheleți pentru muncitorii din fabricile sale

de Petre Barac
Marti, 21.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că a început testarea unui exoschelet mecanic care va fi folosit de muncitori în anumite sarcini.

Producătorul de autovehicule Ford vrea să le dea o mână de ajutor angajaților din fabricile sale. În acest sens, americanii vor să introducă un exoschelet mecanic pe care muncitorii să îl folosească în anumite situații.

Exoscheletul susține partea superioară a corpului muncitorilor în sarcinile care presupun ridicarea mâinilor deasupra capului, sarcini care se soldează uneori cu probleme medicale.

Deocamdată, testul implică patru exoscheleți mecanici ce sunt testați în două fabrici din Statele Unite. Însă, Ford plănuiește să extinsă testele și la nivelul fabricilor din Europa și America de Sud.

Exoscheletul, care fost dezvoltat în urma unui parteneriat cu producătorul de echipamente robotice Ekso, susține sarcina a 6,8 kg pentru fiecare braț, reducând stresul fizic la care este supus muncitorul.

Cele două companii vor ca, în urma acestor teste, muncitorii să se obișnuiască cu ajutorul pe care un exoschelet îl poate oferi, înainte ca aceștia să înceapă să folosească sisteme mai serioase, care să ajute la ridicarea și deplasarea echipamentelor grele.

Via Profit.ro

Comentarii (1)

  • Nu mai stiu unde mai vazusem la fel un articol si se pare ca multi producatori se orienteaza catre asa ceva.Sunt utili acesti mici exoschelati.
    Ps:pe youtube vazusem un clip de la uzinele BMW China si am impresia ca erau de prin 2016 si deja foloseau exoscheletii.
    Oare vor ajunge la un mom dat de vanzare si pt uz casnic !?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru