Grupul BMW a vândut peste 142.000 de mașini electrice și plug-in hybrid în 2018: germanii sunt liderii segmentului în Europa

de Daniel Popescu
Joi, 10.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW a comercializat peste 142.000 de mașini electrice și plug-in hybrid în 2018, în creștere cu 38%, rezultat cu care ocupă primul loc în Europa în acest segment.

Grupul BMW a anunțat joi datele de vânzări pentru mașinile electrice și plugin hybrid pentru anul 2018, iar germanii au raportat o creștere consistentă comparativ cu 2017.

Astfel, brandurile din cadrul Grupului german au comercializat 142.617 unități electrificate, în creștere puternică cu 38% comparativ cu anul 2017. Dintre acestea, peste 75.000 de unități au fost comercializate în Europa, iar oficialii susțin că Grupul BMW ocupă primul loc pe Bătrânul Continent în acest segment, cu o cotă de piață de 16%.

La nivel global, 9% dintre mașinile electrice și plug-in hybrid care au fost vândute anul trecut au purtat sigla unui constructor din cadrul Grupului.

BMW are planuri ambițioase în domeniul modelelor electrice și plug-in hybrid și pentru anii următori. Germanii pregătesc lansarea mai multor modele plug-in hybrid în 2019, printre care se numără noua generație BMW X5 PHEV și noul BMW Seria 3 PHEV. Ambele modele vor avea o autonomie electrică de până la 80 kilometri, valoare calculată însă conform vechiului standard NEDC.

De asemenea, Grupul BMW va lansa în acest an și MINI Electric, care i se va alătura lui Mini Countryman PHEV în gama de modele electrificate.

Până în 2021, Grupul BMW intenționează să aibă o gamă de 5 modele electrice (i3, iX3, i4, iNext și Mini Electric), iar până în 2025 numărul de modele electrice și plug-in hybrid va crește la cel puțin 25.

Via BMW

Comentarii (4)

  • adica renault-nissan-mitsubishi a vandut mai putine masini, cu toate ca vand renault zoe, nissan leaf si mitsubishi phev ? imi vine greu sa cred, dar nu am cifele de comparatie ...
    2 4
  • @ eee

    Bmw oferă hibrid pentru aproape orice model, Renault Nissan nu, vânzările sunt cumulate, electrice și hibride.
    6 1
  • Edikkk
    Ar trebui prezentate topurile şi cifrele clar

    Electricele full separat,
    Semi electricele (PHEV) separat
    Hibridele (non plugin) separat
    2 3
  • Edikkk
    Băi ăsta care ai votat negativ, de ce ai votat negativ la comentariul meu de mai sus ??


    Nu că nu aş accepta critica sau vot negativ, dar cu ce anume ai putea fi în dezacord ???
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru