Grupul Hyundai anunță o investiție de 80 de milioane de euro în Rimac: parteneriatul va da naștere unui concept electric de performanță și a unui model alimentat cu hidrogen

de Cornel Șocariciu
Marti, 14.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia vor investi 80 de milioane de euro în Rimac. Inginerii și tehnicienii constructorului croat de hypercar-uri electrice îi vor ajuta pe asiatici pentru dezvoltarea viitoarelor modele electrice.

Grupul Hyundai din care face parte și constructorul Kia a semnat un parteneriat strategic cu Rimac. Grupul asiatic va investi 80 de milioane de euro (64 de milioane de euro vor veni din partea Hyundai, iar 16 milioane de euro vor veni din partea Kia), în cadrul companiei din Croația.

Conform primelor informații, departamentele de dezvoltare și cercetare ale celor două companii vor lucra împreună pentru pregătirea unor vehicule electrice Hyundai. Pe listă se află un prototip electric de performanță care anunță un viitor model de serie dezvoltat sub logo-ul Hyundai N (divizia de performanță a asiaticilor), dar și un vehicul electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Primele rezultate ale acestui parteneriat ar urma să fie vizibile începând cu 2020.

"Rimac este o companie care deține informații importante în segmentul vehiculelor electrice de performanță. Experiența croaților în domeniul mașinilor electrice și colaborările cu alți producători din industrie sunt câteva dintre motivele pentru care considerăm Rimac ca fiind partenerul ideal pentru noi", a declarat Euisun Chung, vicepreședinte executiv în cadrul Grupului Hyundai.

Rimac a reușit să ajungă în prim-plan cu ajutorul unor hypercar-uri electrice.

Primul dintre acestea se numește Concept One și oferă 1.224 CP. Cel de-al doilea hypercar a fost lansat în 2018 în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta poartă numele de Rimac C_Two (foto) și integrează patru motoare electrice capabile să dezvolte 1.914 cai putere și 2.300 Nm.

Iar activitatea celor de la Rimac nu a trecut neobservată de jucătorii vechi din industrie. La jumătatea anului trecut, Porsche a anunțat achiziția unui pachet de 10% din acțiunile Rimac. Nemții nu au anunțat suma investită, însă au declarat că tehnologia producătorului croat va fi utilizată în cadrul programului care vizează dezvoltarea viitoarelor modele electrice Porsche.

Comentarii (2)

  • Nu pot sa cred ca tot coreenii/asiaticii sunt cei care inteleg si judeca rational care sunt variantele REALE pentru schimbarea de paradigma in transport. Europenii o dau inainte cu bateriile fara niciun viitor. Asiaticii sunt cei care inteleg si fac pasi reali spre varianta cu hidrogen, singura cu un potential real in momentul asta. Stiu, stiu, nu va aputaci sa combateti tovaraseste, au fost si in Europa ceva incercari modeste, dar au fost anulate practic de prostia asta cu bateriile care asteapta o revolutie care nu mai vine de vreo 40 de ani.
    9 2
  • Clique
    Și eu sunt susținător al tehnologiei cu hidrogen, este singura variantă ce poți să zici că este ECO. Mai ușor de produs, consturile nu sunt atât de mari ca la full electrice și timpul de alimentare este unul mic, față de electrice unde trebuie să stai de la o oră în sus..

    Hyundai-Kia și Toyota-Lexus sunt singurii ce vor să facă pași reali cu hidrogenul.
    Restul producătorilor se gândesc doar la profit și cum să ajungi la mâna lor, electricele fiind destul de limitate și scumpe
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru