Grupul Hyundai promite 31 de electrice, lansate până în 2030

de Alexandru Monenciu
Marti, 11.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Hyundai Motor intenționează ca, până în 2030, să fie în top 3, la nivel global, în ceea ce privește vânzările de mașini electrice. Mai mult, până la finalul acestui deceniu, Grupul va lansa pe piață 31 de modele cu zero emisii.

Grupul Hyundai Motor, din care fac parte Kia și Genesis, are planuri mari. Reprezentanții gigantului coreean tocmai au anunțat că, până în 2030, intenționează să fie în top 3, la nivel global, în ceea ce privește vânzările de mașini electrice.

Pentru asta, Grupul va crește producția anuală de mașini cu zero emisii la 1.51 milioane de unități, în Coreea de Sud, și la 3.64 milioane de unități, la nivel global. Mai mult, vrea să investească circa 18 miliarde de dolari în sectorul EV din Coreea.

Totodată, Hyundai Motor Group va investi în Cercetare și Dezvoltare, construind, printre altele, o nouă platformă pentru viitoarea generație de modele cu zero emisii.

Nu în ultimul rând, mărcile din Grup (Hyundai, Kia și Genesis) și-au stabilit un obiectiv important: lansarea a 31 de modele cu zero emisii până în 2030.

Printre acestea se vor număra viitorul Kia EV9, care va debuta anul acesta, dar și Hyundai Ioniq 7, cu care vom face cunoștință în 2024.

via Hyundai Motor Group

Comentarii (12)

  • Pot sa scoata si o suta de electrice, raman la Tucson 1.6 benzina aspirat pana mi-l confisca.
    7 10
  • Pai tu poti ramane la ce ai.
    Ei scot pentru altii care evolueaza.
    Inapoiatii pot lua dieseluri vechi in continuare.
    Nu cred ca Grupul Hyundai a facut vreun studiu de piata si a luat hotararea sa scoata modele electrice pentru Romania.
    Ei vor vinde bine in Nord si vest, estul va ramane groapa de gunoi a Europei.
    7 10
  • Hyundai Kia sunt un producător serios cu maşini electrice serioase.
    4 8
  • @Mike stai cuminte ca-i plina Germania de cazane si tigai.Transmisiune de la fata locului.
    2 9
  • @papagal electric
    De ce să aștepți 31 de modele electrice de la hyundai când poți cumpăra un spring perfect acum?

    Și așa te dai cu trotineta, n-ai nevoie nici de spring, dar măcar să ne faci în ciudă.
    6 2
  • Daca le scot tot la 35-40k+ euro, le scot degeaba. Isi vor imparti aceiasi potentiali 15-20% dintre clienti dispusi sa dea asemenea suma pe o masina, intre cele 31 noi modele electrice.
    6 1
  • Mircea Badea
    vor sa ajunga pe primul loc ca samsung
    1 10
  • Seriff
    @Vanzarile Hyundai sunt bazate 99% pe termice, le merge foarte bine asa, de ce vor sa isi dea cu vanzarile in cap gen VW nu pot sa pricep.
    Exista cerere si oferta, daca cererea e majoritara pe termice, de ce sa fortezi electricele?
    4 5
  • oricine
    Bine ar fi să le facă la comandă după ce desenează fiecare acasă. Cât despre piesele de schimb la ele, va fi altă poveste. Și întrebarea de bază este de unde vor lua atâția kw ?
    2 2
  • Seriff
    Inca astept primul concurent pentru electrica autohtona chinezeasca, ca l-a 50 de mi de euro e plina peata ,dar mai la 10-15 mi nimica
    2 4
  • Pana o sa le vedem…. realitatea este ca grupul Hyundai a ajuns unde este pe termice vândute in tari “mai săracuțe” cu mulți oameni ce-i drept. Ma refer la grosul volumelor care le vând. Cred ca este mai mult o declarație politica decât un plan concret. Dacă nu “declari” ca vei produce electrice ești nasol… Anul acesta este aproape dus, iar o masina (model) nu se lansează cu una cu doua… ar trebui sa lanseze 5 modele electrice pe an si sa le si vândă.
    Ori, cum am spus, clienții lor majoritatea, nu au case, si nici nu lucrează la “birou”. Țările unde vând au probleme serioase, iar o infrastructura pentru electrice nu este pe agenda următorilor ani…
    5 1
  • Seriff
    @Dutz, toti promit zeci de electrice, e in trend, dar ei stiu ca nu se vor vinde si ca termicele ii tin in viata.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru