Grupul Hyundai va lansa o mașină electrică de oraș în 2023

de Paul Cosma
Luni, 23.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O mașină electrică de oraș va fi lansată în 2023 sub unul dintre brandurile Hyundai, Kia sau Ioniq. Planurile au fost confirmate de BorgWarner, partenerul și furnizorul de motoare electrice al celor de la Hyundai.

La începutul acestui an, Kia a anunțat că vrea să lanseze 7 modele electrice noi până în 2027, fiind vizate mai multe segmente de piață. Din primele informații oferite atunci de producătorul asiatic, ne putem aștepta, printre altele, la SUV-uri, MPV-uri, dar și vehicule de oraș, toate pe platforma modulară E-GMP. 

Un viitor vehicul electric de oraș a fost confirmat acum de un furnizor al grupului Hyundai, însă nu este clar sub ce brand va fi lansat noul model. 

Potrivit reprezentanților BorgWarner, noul vehicul urban cu emisii zero va fi lansat în 2023. Compania americană va livra către Hyundai un nou ansamblu propulsor pentru mașinile electrice, acesta urmând să fie mai ușor și să ocupe mai puțin spațiu decât motoarele actuale. 

Noua mașină electrică a grupului Hyundai va folosi aceeași arhitectură precum Kona EV, urmând să ofere posibilitatea încărcării rapide la 50 kW. Pachetul de baterii va fi însă mai mic decât cel folosit în cazul lui Kona, respectiv de circa 40 kWh. 

Via Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru