Kia va lansa 7 mașini electrice în 7 ani: primul pe listă, un crossover electric cu autonomie de 500 km

de Paul Cosma
Vineri, 15.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua strategie Kia prevede 7 modele electrice noi până în 2027. Primul dintre ele va fi un crossover cu autonomie de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă în 20 de minute. Constructorul spune că lansarea acestui model va avea loc cel târziu în martie 2021.

Un nou an, un nou logo și acum o nouă strategie. Kia a anunțat un plan pe termen lung, prin care vrea să crească popularitatea mașinilor 100% electrice.

În acest sens, constructorul vrea să lanseze 7 modele electrice noi până în 2027, fiind vizate mai multe segmente de piață. Din primele informații oferite de producătorul asiatic, ne putem aștepta, printre altele, la SUV-uri, MPV-uri, dar și vehicule de oraș, toate pe platforma modulară E-GMP.

Primul de pe listă este un crossover cu autonomie de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă în 20 de minute, a cărui lansare este programată cel târziu în luna martie. Kia spune că noul model este și primul care va beneficia de noua filozofie de design a companiei.

Kia vrea să ajungă la o cotă de 6.6% din vânzările globale de mașini electrice, până în 2025. Producătorul are o țintă anuală de vânzări de 500.000 de mașini electrice în 2026.

Kia a raportat vânzări de 2.61 milioane de unități în 2020, cu 5.9% mai puține față de anul anterior.

Pentru 2021, constructorul țintește vânzări de 2.91 milioane de mașini.

Via Kia

Comentarii (2)

  • Pentru detractorii mei! Ce se spune: „ Primul de pe listă este un crossover cu autonomie de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă în 20 de minute” Martie 2021, 20minute pentru 400km
    Ne auzim la anul ca sa vedem cu cat scade timpul de încărcare!
    4 3
  • Anonim
    Faci plinul ca la o termica in 5 munute cu tot cu plata . Statie in fata casei autonomie pana la piata daca este cu - afara in rest belea masina asta electrica
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru