Grupul Jaguar Land Rover a inaugurat o nouă uzină de motoare în Marea Britanie

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover a inaugurat o nouă uzină de motoare în Wolverhampton, Marea Britanie. Uzina este rezultatul unei investiţii de 500 milioane lire sterline.

La doar câteva zile după inagurarea primei uzine Jaguar Land Rover din China, oficialii grupului britanic au deschis oficial şi noua uzină dedicată asamblării de motoare. Noua facilitate este rezultatul unei investiţii de 500 milioane de lire sterline şi este amplasată în apropierea oraşului Wolverhampton din West Midlands, Marea Britanie. Este pentru prima dată după o perioadă îndelungată când grupul Jaguar Land Rover decide să îşi producă propulsoarele in-house. Deschiderea noii uzine Jaguar Land Rover s-a bucurat de prezenţa Reginei Elizabeta a II-a şi Prinţului Philip. 

Noul centru de asamblare pentru motoare este dedicat noilor propulsoare cu patru cilindri din familia Ingenium. Primul motor care va fi fabricat aici este noul propulsoar diesel de 2.0 litri cu patru cilindri. Planurile pentru noua uzină au fost anunţate iniţial în luna septembrie a anului 2011. După o investiţie de 500 milioane lire sterline, uzina a fost inaugurată la finalul lunii octombrie, anul curent.

1.400 de locuri de muncă au fost create în zonă. Noul centru foloseşte tehnologii de ultimă oră, 30% din electricitatea necesară noii uzine fiind furnizată prin intermediul a 21.000 de panouri solare fotovoltaice.

Urmareste Automarket
Planurile de expansiune ale grupului Jaguar Land Rover nu se opresc aici, divizia Special Vehicles Operations va primi la rândul ei un nou sediu în Marea Britanie pentru a putea dezvolta modele speciale pentru gama Jaguar Land Rover. De asemena, există zvonuri că grupul britanic ar dori deschiderea unei uzine şi în Statele Unite ale Americii. 

Via Jaguar Land Rover

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru