Grupul PSA vrea să închidă două fabrici din China: francezii vor concedia 4.000 de angajați

de Paul Cosma
Sambata, 10.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA vrea să închidă două dintre cele 4 fabrici pe care le deține în China alături de compania locală Dongfeng. Totodată, francezii vor să concedieze 4.000 de oameni, adică jumătate din forța de muncă, cu scopul de a reduce pierderile pe o piață în continuă scădere.

Declinul celei mai mari piețe auto din lume pune mari probleme producătorilor europeni, care trebuie să-și regândească strategia și pe fondul tensiunilor politice dintre China și Statele Unite.

Grupul PSA dorește să închidă două dintre cele 4 fabrici pe care le deține în China alături de compania locală Dongfeng. În același timp, Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles (DPCA) – entitatea deținută de PSA și Dongfeng – va concedia jumătate dintre angajați, respectiv 4.000 de oameni, potrivit unor documente oficiale consultate de agenția Reuters.

Ambele companii au refuzat să comenteze informațiile, însă un oficial PSA a declarat că se dorește “îmbunătățirea performanțelor din China sub toate aspectele”.

Surse citate de Reuters susțin că aceste măsuri sunt menite să prevină ruperea parteneriatului de 27 de ani dintre PSA și Dongfeng sau, mai mult, chiar ieșirea PSA de pe piața chineză.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru