Guvernul american ar putea interzice mașinile produse în China

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial din cadrul guvernului american, Statele Unite iau în considerare să interzică vânzarea de mașini produse în China. Alternativ, guvernul american ar putea implementa restricții asupra acestora.

În luna februarie, guvernul din Statele Unite a lansat o investigație asupra mașinilor provenite din China. Despre aceste mașini se crede că pot accesa datele personale ale utilizatorilor și că pot spiona asupra americanilor pentru guvernul de la Beijing. Astfel, mașinile chineze reprezintă un risc de securitate națională, potrivit guvernului.

Acum, la 3 luni de la începutul cercetărilor în acest sens, guvernul Statelor Unite este pregătit să ia măsuri drastice împotriva mașinilor produse în China. Gina Raimondo, secretarul de comerț al Statelor Unite, a precizat că guvernul ia în calcul chiar să interzică vânzarea de mașini produse în China pe piața din SUA. Alternativ, guvernul ar putea permite vânzarea acestor mașini, dar numai prin impunerea unor restricții.

„Trebuie să analizăm toate datele și apoi să ne gândim la acțiunea pe care o vom lua”, a declarat Raimondo. „Am putea lua o decizie extremă, ceea ce ar însemna să nu avem vehicule chineze conectate în Statele Unite sau să căutăm restricții”, a mai adăugat secretarul de comerț al SUA.

Restricțiile asupra mașinilor produse în China nu au fost încă stabilite.

Ca reacție la posibila interzicere a mașinilor chineze pe piața din SUA, un expert auto din China a criticat-o pe Raimondo și a acuzat-o că politizează industria auto. Acesta spune că interzicerea sau restricționarea acestor mașini va denatura libera competiție. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Afaceri Externe din China a spus că astfel de decizii vor slăbi lanțurile de aprovizionare în dezavantajul Statelor Unite.

În prezent, mașinile importate din China pe piața din SUA sunt supuse unor tarife mai mari, menite să descurajeze producătorii să le importe în țară.

via Carscoops

Comentarii (12)

  • Fum fara foc nu iasa. Clar, chinezii nu sunt usa se biserica. Pe de alta parte, vesticii si-au facut-o cu mana lor. Au vandut catre chinezi tot ce s-a putut (gen Volvo), au distrus industria auto europeana cu fortarea pe piata a electricelor si acum toata lumea o ia de la zero. Si in timp ce China a investit in tehnologie si infrastructura, Europa a investit in ajutoare sociale, a incurajat ne-munca si ti-a bagat in ochi steaguri multicolore ca sa iti arate ca tu, nevasta si copiii tai sunteti o rusine pentru noua moda
    12 3
  • nu văd care e problema america
    De ce să interzică mașinile produse în China?
    Nu de mult citeam că în China se fac doar un fel de copii ieftine și de slabă calitate ale mașinilor occidentale.
    Ce pericol pot pune industriei americane și occidentale niște comuniști înapoiați care plagiază tot și nu au niciun potențial creativ? Că doar prețul de dumping nu e suficient când nu ai calitate
    2 3
  • Lucian
    S-au scos producatorii auto americani. Sa vedem cate masini o sa mai produca ei daca nu le mai vand chinezii nici o piesa pentru masinile lor americane. Sau sa vedem la ce preturi o sa ajunga masinile americane cu alternative la piesele chinezesti.
    3 3
  • Sa mori tu că forțarea electricelor e problema? Alea făcute în China nu tot elected sunt, papagalule? Vad ca industria lor merge brici.
    Dumbass
    3 4
  • Fiecare crede ce vrea, pe lângă propaganda care arată panseluțe și oameni zâmbitori, în China este plin de drame. Au orașe întregi (așa zise zone industriale) care zac nefolosite și pustii. Zeci de companii importante au sucombat de la începutul anului, dar totul este ținut sub preș, sunt cei mai tari la chestia asta. Dacă ar merge brici la ei nu ar fi așa disperați să iasă la produs pe restul planetei. În China au subvenții, facilități acces la forța de muncă ieftină și foarte important stabilă și eficientă (sclavagism)… când ies din context, la revedere, costurile explodează. Este clar “război” economic, dar așa cum orice companie care a intrat pe piața din China a fost obligată să se asocieze 50/50 cu o companie locală ar fi absolut normal să se întâmple cel puțin la fel când ei vor la alții. Din păcate suntem varză și nu suntem în stare să ne protejăm suficient. Sper să ne trezim, nu-i deloc de glumă. Produse mai ieftine dar fără locuri de muncă… cam nasol!!!
    Să vedem cine are cohones… cred ca este nevoie de un precedent, pe care UE cu ceata de foci impotente (la cortex ma refer) nu-l poate produce… rămâne SUA.
    4 2
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Apropo de foci impotente la cortex....te-ai lămurit cu vântul noaptea sau încă analizezi?
    Geniule :))
    1 3
  • spaclu lu manole
    E timpul ca lumea sa dea peste bot chinezilor. Sunt multi, needucati dar mai ales rai. Bineinteles ca nu toti, dar cu cat au putere de decizie mai mare, cu atat isi dau mai mult arama pe fata.
    3 1
  • Lucian
    @Dutz
    Daca iti exporti marfa si in alte tari nu inseamna ca "esti disperat sa iesi la produs". Nemtii exporta si cauta sa exporte cat mai mult

    Faptul ca majoritatea companiilor occidentale au acceptat acea conditie de asociere 50/50 cu o companie locala chinezeasca arata foartreclar unde e disperarea si cine are nevoie de cine: chinezii de producatorii occidentali sau producatorii occidentali de piata chinezeasca?

    Ceea ce e posibil sa se intample in Occident in viitorul apropiat odata cu venirea chinezilor s-a intamplat la noi in tara dupa '89 dar la alta scara. Companii de afara s-au infruptat bucuroase din companiile romanesti. Noi am acceptat bucurosi noua economie de piata, iar acum oriunde privesti in jur in Romania vezi companii occidentale. Urmeaza probabil sa li se intample acelasi lucru si lor, sa fie devorati de companiile chinezesti. Pot invata de la noi occidentalii, sa se bucure de economia de piata pe care au promovat-o si de care au profitat pana acum jucandu-se dupa bunul plac cu tarile mai mici.
    5 0
  • Ar trebui si mai bine.
    Sa interzica TOATE produsele fabricate de firme chinezesti sau firme straine cu filiale in china (tot aia e).
    Sa vedem atunci cum sta treaba.
    Pare ca retardul ala vrea sa trimita lumea in al treilea razboi mondial, ataca in stange si in dreapta, invadeaza si si scarma rahatul peste tot.
    0 5
  • Mentalitate:
    - sa nu se interzică termicele. Progresiștii ăștia merxisti vor sa interzică tot. Concurenta tată, economie de piață
    - sa se interzică ce e din China, sa protejam boborul și producția interna, nu vrem capitalism sălbatic
    4 1
  • Banditos
    Sa interzica TOATE produsele fabricate de firme chinezesti

    Ai sa ajungi sa "scrii" cu batul in nisipul din parc. Ceea ce ar fi ideal, pentru ca in afara de patrupedele cartierului care s-ar pisha pe aberatiile tale, nimeni nu ti-ar vedea ineptiile.
    4 2
  • Ambulanța
    Ni-no-ni-no!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru