Hennessey a livrat 10 hypercar-uri Venom F5, așadar mai bine de 18.000 de CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 04.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Hennessey Performance au atins un prag important și au livrat exemplarul Venom F5 cu numărul 10. Așadar, în ultimele 10 luni, peste 18.000 de cai putere au "ieșit" din atelierul mărcii din Texas.

După câteva amânări, americanii de la Hennessey Performance au dat undă verde pentru producția "de serie" a hypercar-ului Venom F5 în martie 2022.

Acum, marca din Texas anunță atingerea unui obiectiv important: livrarea celui de-al 10-lea exemplar Venom F5. Mașina aniversară este vopsită într-o nuanță de albastru cu finisaj metalizat.

La fel ca celelalte, este echipată cu un motor V8 twin-turbo, de 6.6 litri, care dezvoltă 1.842 de cai putere și 1.617 Nm cuplu. În consecință, putem spune că din martie 2022 și până acum, peste 18.000 de cai putere au "ieșit" pe porție atelierului Hennessey Special Vehicles.

În 2023, compania înființată de John Hennessey își propune să livreze mai bine de 20 de unități Venom F5.

Toate cele 24 de exemplare coupe au fost deja vândute încă din 2021. În prezent, Hennessey acceptă rezervări pentru varianta decapotabilă a hypercar-ului capabil să atingă 485 de km/h.

via Hennessey Performance

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    prinde decapotata atat? sunt curios cat poti ridica capul...
    2 3
  • sunt furtuni de zăpadă, acum inundaţii în SUA...
    Clima îşi dă sufletul şi unii încă mai cumpără maşini antice termice

    Uluitor
    2 5
  • La ergonomia muncii sunt varză. Unul lucrează întins pe spate sub mașină, unul pe vine și unul în genunchi. Dar poate au conceptul că fără sacrificii nu se poate face ceva bun.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru