Noul Hennessey Venom F5 Revolution este un hypercar creat special pentru circuit: peste 1800 CP și preț de 2.7 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Marti, 10.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hennessey a dezvăluit oficial cel de-al treilea membru al familiei de modele Venom F5. Noul model, numit Revolution, este unul creat special pentru circuit, cu elemente aerodinamice noi și cu o suspensie reproiectată. Acesta are un motor de peste 1800 de cai putere, iar prețul fiecărui exemplar este de 2.7 milioane de euro.

După ce am asistat, recent, la o primă imagine teaser cu o nouă versiune a lui Venom F5, Hennessey a publicat acum imaginile oficiale cu un nou model creat special pentru circuit. Acesta este botezat Venom F5 Revolution și se distinge de celelalte versiuni prin noile elemente aerodinamice adăugate la caroserie.

Astfel, Hennessey Venom F5 Revolution este echipat cu un eleron spate reglabil, un spoiler față creat special pentru a dirija fluxul de aer pe suprafața caroseriei, precum și cu o serie de elemente aerodinamice în partea din față și un difuzor mare în partea din spate. Pe plafon avem și o priză de aer nouă, pentru o răcire mai bună a motorului.

Toate aceste elemente sunt confecționate din fibră de carbon, iar aceste piese aerodinamice oferă o forță de apăsare de 362 de kilograme la viteze de 300 de km/h. Aceasta crește la 635 de kilograme la viteze de 400 de km/h. Mai mult, noul model cântărește 1360 de kilograme și este, astfel, cea mai ușoară versiune a lui Venom F5.

Nu doar caroseria a suferit modificări, ci și suspensia care a fost ușor reproiectată.

Astfel, Venom F5 Revolution dispune de brațe duble noi pe puntea față, cu un unghi de cădere mai pronunțat, precum și de amortizoare noi, reglabile manual. Jantele sunt, de asemenea, mai mari pentru a mări suprafața de contact a anvelopelor.

La interior avem scaune de tip scoică vopsite în roșu, iar o mare majoritate a elementelor din habitaclu sunt confecționate din fibră de carbon. Tot aici avem și un volan desenat în forma unei manșe de avion, cu mai multe comenzi rotative, precum și un instrumentar digital.

Aici mai adăugăm că Hennessey Venom F5 Revolution este echipat și cu un sistem de telemetrie onboard. Sistemul înregistrează timpii pe un tur de circuit, timpii intermediari și chiar forțele laterale în viraje.

Noul model este propulsat de un motor V8 twin-turbo de 6.6 litri, capabil să livreze 1842 de cai putere și un cuplu de 1617 Nm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu un singur ambreiaj, iar puterea este transmisă către roțile din spate.

Deocamdată, constructorul american nu a dezvăluit timpii de accelerație sau viteza maximă a noului model.

Hennessey Venom F5 Revolution își va face apariția publică în 15 ianuarie, în cadrul unui concurs de eleganță din Miami, Statele Unite. Modelul va fi construit în doar 24 de exemplare, iar fiecare va costa 2.7 milioane de euro. Potrivit Hennessey, cele mai multe astfel de exemplare au fost deja vândute.

via Hennessey

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru