Hennessey a vândut toate exemplarele Venom F5: hypercarul costă 2.1 milioane de dolari

de Paul Cosma
Vineri, 20.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Hennessey au anunțat “sold out” pentru cele 24 de exemplare ale hypercar-ului Venom F5, ce dezvoltă peste 1.800 de cai putere.

Prima apariție a lui Hennessey Venom F5 a avut loc la finalul anului 2017. La sfârșitul lui 2020, reprezentanții Hennessey au publicat imagini oficiale și detalii tehnice referitoare la versiunea de producție.

Venom F5 va fi asamblat în 24 de unități, iar conform americanilor, livrările vor debuta în cursul acestui an viitor. La baza hypercar-ului se află un motor biturbo V8 de 6.6 litri care dezvoltă 1.817 cai putere la 8.000 rpm și 1.617 Nm la 5.000 rpm. 

Conform reprezentanților companiei, Hennessey Venom F5 poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde, în timp ce sprintul 0-200 km/h va avea loc în mai 4.7 secunde. Americanii spun că viteza de top ar urma să treacă de 500 km/h. 

Cu ocazia evenimentului Monterey Car Week, constructorul anunță că cele 24 de exemplare Venom F5 au fost vândute. CEO-ul John Hennessey susține că producția este în derulare, iar livrările se vor întinde până în 2023. 

Interiorul hypercar-ului american a fost dezvoltat pornind de la o serie de detalii utilizate în cockpit-ul avioanelor de vânătoare și pe monoposturile de Formula 1.

Volanul are o formă specială (este decupat în partea de sus pentru a îmbunătăți vizibilitatea șoferuluI) iar în spatele acestuia se află un instrumentar digital de bord. 

Hennessey va oferi pentru Venom F5 și pachetul Track.

Acesta propune un spoiler frontal restilizat, o aripă spate nouă și un sistem de frânare îmbunătățit.

Prețul anunțat de Hennessey pentru noul Venom F5 este de 2.1 milioane de dolari.

Via Hennessey

Comentarii (3)

  • Uzată mortal că n-are nici măcar geamuri + oglinzi electrice.:-)
    Însă +24 știri despre 24 hiper-mașini deja vândute, dar deloc produse par doar clico-stimulante repetate aberant de 7-8-10 ani.
    ...Aștept deci alte 36 știri despre cele 36 noi modele promise de escrocul Fisker.
    20 2
  • Edikkk
    Fisker fiind un designer a făcut maşini frumoase, dar când a ajuns pragul producţiei, a clacat, nefiind inginer ca Musk.

    Nu este escroc, ci un visător.

    Oricum maşini de băşini şi suc de dinozaur în care se plimbă nişte moşi care supra muncesc nişte angajaţi foarte prost plătiţi.
    Asta cu V8 care scufundă planeta în dezastru şi mai mult.

    Dehhhh cocalaru ca să se facă văzut pe stradă, trebuie să se facă auzit !!
    Gen.... "Uitaţi-vă şi pupaţi-mă (undeva) săracilor !"

    Un mare motiv de laudă. Cu ghilimele şi sarcasmul de rigoare.

    Mda
    2 15
  • Uzata moral.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru