Hennessey a prezentat versiunea de serie a lui Venom F5: hypercar-ul cu peste 1.800 de cai putere va fi produs în 24 de unități

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 16.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hennessey a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunea de producție a lui Venom F5. Livrările hypercar-ului american vor debuta în 2021, iar prețul pentru un exemplar este de 2.1 milioane de dolari.

Prima apariție a lui Hennessey Venom F5 a avut loc la finalul anului 2017. Acum, reprezentanții Hennessey au publicat imagini oficiale și detalii tehnice referitoare la versiunea de producție.

Venom F5 va fi asamblat în 24 de unități, iar conform americanilor, livrările vor debuta în cursul anului viitor. La baza hypercar-ului se află un motor biturbo V8 de 6.6 litri care dezvoltă 1.817 cai putere la 8.000 rpm și 1.617 Nm la 5.000 rpm.

Conform reprezentanților companiei, Hennessey Venom F5 poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde, în timp ce sprintul 0-200 km/h va avea loc în mai 4.7 secunde. Americanii spun că viteza de top ar urma să treacă de 500 km/h. Toate aceste valori vor fi validate de o organizație independentă în cadrul unui test programat pentru 2021.

Masa lui Hennessey Venom F5 va fi de 1.360 de kilograme, iar această valoare a fost atinsă mulțumită unei structuri din fibră de carbon.

Interiorul hypercar-ului american a fost dezvoltat pornind de la o serie de detalii utilizate în cockpit-ul avioanelor de vânătoare și pe monoposturile de Formula 1.

Volanul are o formă specială (este decupat în partea de sus pentru a îmbunătăți vizibilitatea șoferuluI) iar în spatele acestuia se află un instrumentar digital de bord.

Pe volan a fost integrat și butonul pentru selectarea modurilor de rulare: Sport, Track, Drag, Wet și F5. Performanțele maxime vor fi livrate doar în modul F5.

Hennessey va oferi pentru Venom F5 și pachetul Track. Acesta propune un spoiler frontal restilizat, o aripă spate nouă și un sistem de frânare îmbunătățit.

Prețul anunțat de Hennessey pentru noul Venom F5 este de 2.1 milioane de dolari.

Comentarii (5)

  • amintindu-mi de tuatara, ma gandesc doar la 2 variante: F5 va bate recordul de viteza si va intra in istorie, sau va rata recordul si va fi uitat ( pentru ca putini isi amintesc de locul 2 si de loseri )
    insa masina are niste merite tehnice de exceptie, mai ales ca e facuta de un ceva ce nu e producator mare si cu putere financiara in spate. 1800 cai dintr-un V8 relativ mic, un cuplu de 1000 NM constant intre 2000 si 8000 RPM, o cutie care sa reziste acestor cifre, si un sistem de franare standard care , culmea, poate fi imbunatatit pentru pachetu Track ( wtf if u ask me ) .
    6 1
  • Daca nu e suv si n-are cel putin patru motoare electrice,nu ma intereseaza. Glumesc,e obscen de puternica,o vreau,o iubesc! Ps. Pacat ca are cutia automata,al doilea minus pe langa pretul enorm.
    5 3
  • greseala: 1300 NM intre 2000 si 8000 rpm. sistemul american si cel metric sant o provocare pt mine
    @tatra: ce altfel de cutie crezi ca ar rezista la puterea si cuplul asta? si nici o manuala nu ar schimba asa repede astfel incat 0-300 sa fie in 8,5 sec. ( atat e oare oficial ? ) dar it inteleg punctul de vedere
    4 0
  • @someone. Stiu asta,o cutie manuala care sa tina la cuplul asta ar fi mai grea,mai voluminoasa si cu mult mai scumpa ca o automata,basca daca dintr-o eroare bagi piciorul in acceleratie la fund cand e subturata,i-ai ras pinioanele. Visam si eu la una manuala,nu suport automatele :),o sa raman tot la Mclaren f1 manual :)
    4 1
  • @tatraurs
    dar ce, la avioane schimbi vitezele?

    io o sa vorbesc cu chinezii sa-mi faca o copie mai ieftina.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru