Hennessey Venom F5 a atins 437 km/h în cea mai recentă încercare de a depăși bariera celor 300 mph

de Alexandru Monenciu
Vineri, 25.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În încercarea de a depăși bariera celor 300 de mile pe oră, Hennessey Venom F5 a atins 437 de km/h (271.6 mph) în cel mai recent test, care a avut loc în statul american Florida.

În urmă cu trei ani, Bugatti a reușit să "spargă" bariera celor 300 de mile pe oră, atingând 490.4 km/h (304.77 mph) cu un Chiron modificat special pentru această provocare.

Americanii de la Hennessey Performance susțin că și Venom F5 este capabil de o performanță asemănătoare, însă până acum au reușit doar să se apropie foarte mult de cele 300 de mile pe oră. John Hennessey, fondatorul companiei, susține că acest obiectiv rămâne realizabil.

În cel mai recent test, care a avut loc în statul american Florida, Venom F5 a reușit să atingă 437 km/h, sau 271.6 mph cu alte cuvinte. Tot aici, Hennessey a calibrat suspensia, sistemul de frânare și pachetul aerodinamic al hypercar-ului.

Pentru moment, John Hennessey anunță că ia o pauză de la aceste recorduri de viteză pentru a se concentra pe construirea mașinilor pentru clienți. Livrările lui Venom F5 ar putea debuta în scurt timp, anul acesta urmând să ajungă la circa 12 clienți.

Îți reamintim că Venom F5 este echipat cu un motor V6 de 6.6 litri, twin-turbo, care dezvoltă 1.842 CP și 1.617 Nm.

În aceste condiții, chiar dacă are roți motrice spate, mașina atinge 200 km/h în doar 4.7 secunde.

via Hennessey Performance

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    e simplu: sa o faca electrica.

    vreau sa o vad la o liniuta si cursa cu un rimac.

    foloseste shell, era de asteptat.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru