Honda ar putea închide uzina din Marea Britanie în 2022: japonezii produc aici CR-V, Civic și Civic Type R

de Daniel Popescu
Luni, 18.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va anunța în această săptămână că va închide în 2022 uzină din Marea Britanie unde produce modele precum CR-V, Civic și Civic Type R, potrivit unor informatii neoficiale. La uzină lucrează în prezent 3.500 de persoane.

Industria auto din Marea Britanie traversează în prezent o perioadă plină de incertitudini care determină mai mulți constructori să anunțe diverse măsuri drastice în privința producției.

Potrivit postului de televiziune Sky News, Honda a decis să închidă uzina pe care o deține în localitatea Swindon, iar un anunț oficial este așteptat în cursul zilei de marți.

Un purtător de cuvânt al Honda nu a fost disponibil pentru un punct de vedere al constructorului, în timp ce oficialii Ministerului pentru Afaceri al Marii Britanii a refuzat să comenteze speculațiile. "Sunt speculații, așa că nu facem comentarii pe marginea acestui subiect", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

În prezent, Honda produce în Marea Britanie SUV-ul CR-V, hatchback-ul Civic, Civic Tourer și Civic Type-R. Nu este clar dacă Honda va muta producția într-o altă uzină din Europa sau dacă va prefera să importe modelele respective din Japonia.

De altfel, este posibil ca decizia Honda să aibă legătură și cu noul acord semnat intre Uniunea Europeană și Japonia care prevede o reducere graduală a taxelor de import de 10% pentru mașinile din Japonia.

Practic, mașinile exportate de constructorii japonezi în Europa ar trebui să aibă prețuri sensibil mai mici în perioada următoare.

Honda mai deține o uzină europeană în localitatea Gebze din Turcia, însă acolo produce doar versiunea sedan a lui Civic.

Cu numai două săptămâni în urmă, Nissan a anunțat oficial că renunță la planurile de a produce noua generație X-Trail în Marea Britanie, ca urmare a scăderii vânzărilor de mașini diesel și a incertitudinilor provocate de Brexit.

În plus, Ford a anunțat că analizează posibilitatea de a muta producția din Marea Britanie în alte țări în cazul în care nu va exista un acord economic în privința taxelor vamale cu Uniunea Europeană după Brexit.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Au vrut britanicii Brexit, poftim Brexit
    18 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru