Honda Civic primeşte o nouă generaţie în 2017 cu o platformă complet schimbată

de Sebastian Toma
Joi, 23.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va schimba complet modelul său compact odată cu următoarea generaţie, pe care o va lansa în 2017. Noul model va avea o platformă globală pentru a reduce costurile de dezvoltare şi a mări profitul companiei.

Honda Civic va primi o nouă generaţie în 2017, titrează Automotive News. Noul model va fi construit pe o platformă globală care va fi comună pentru toate pieţele pe care va fi comercializat şi va fi fabricat tot în Regatul Unit, la uzina din Swindon. Cei de la Honda au luat decizia unei platforme globale pentru noua generaţie a lui Civic pentru a reduce dramatic costurile de dezvoltare ale acestui model şi pentru a asigura ocuparea uzinei şi după modificarea organigramei de producţie, în contextul în care constructorul nipon va muta producţia lui CR-V din Marea Britanie în Canada.

Fabrica Honda din Swindon, Marea Britanie, va construi aproximativ 120.000 de unităţi pe an ale noului Civic, dintre care jumătate vor merge pe piaţa din Europa. În prezent, 90% din producţia lui Civic a fabricii din Swindon ajunge pe Bătrânul Continent. În baza unei investiţii de 200 de milioane de lire sterline a mărit capacitatea de fabricaţie a acesteia la 250.000 de unităţi pe an şi a pregătit uzina pentru noi tehnici şi tehnologii de producţie. Cu toate acestea, faptul că modelul Civic fabricat de Honda la Swindon a fost vândut doar în Europa a limitat producţia totală la doar cinci unităţi sub pragul de 120.000 şi a necesitat închiderea temporară a una dintre cele două hale de producţie.

Urmareste Automarket
Anul 2017 va marca sfârşitul practicii actuale a Honda de a fabrica un model în regiunea în care îl va comercializa.
Aceasta din urmă avea avantajul taxelor reduse pentru respectivele vehicule şi o setare a acestora conform preferinţelor consumatorilor de pe pieţele cărora erau destinate, inclusiv la nivel stilistic. Odată cu Civic, modelele CR-V şi Jazz vor primi şi ele platforme globale. Viitorul CR-V va debuta tot în 2017 şi va fi fabricat în Ontario, Canada, în timp ce Jazz va fi construit în Japonia.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • gigelul
    niciodata nu am inteles logica asta stupida.
    civic type r inca nu a ajuns in showroomuri., si in doi ani iese urmatorul.
    e cazul rsurilor, rului, si mai sunt exemple, probabil.
    ok, in doi ani iese urmatorul, ala mai sta pe piata 6 sau 7 ani, si varful de gama tot in ultimul an de viata iese?
    11 4
  • nu e greu de inteles logica atat timp cat ai stii cateva mici detalii legate de strategia economica mai precis de strategia produsului si ciclul de viata a acestuia.

    pe scurt: in faza de declin a unui produs (cand scad drastic vanzarile) compania incearca prelungirea prezentei acestuia pe piata pentru a produce cat mai multi bani. Una dintre strategii este aducerea unor modificari de substanta produsului.
    9 4
  • silviu
    Honda ? Scump, scump ... dincolo e mai ieftin.
    4 6
  • silviu...sincer acum....Honda are preturi mai mult decat ok mai ales ca au inceput sa practice promotii la toate modelele. Un Civic 1.6 diesel in echiparea Sport la 20.500 de euro cu tot cu TVA are dotari excelente iar daca ai sa te uiti la alti producatori la modele comparabile ai sa vezi ca ajung si la 23-24.000 de euro si nu ma refer neaparat la VW care are preturi mai mari.
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru