Honda Civic Type R a cucerit circuitul Spa-Francorchamps: Hot Hatch-ul nipon este cel mai rapid model de serie cu roți motrice față de pe circuitul belgian

de Cornel Șocariciu
Marti, 19.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda Civic Type R a reușit să doboare timpul de referință pe tur la categoria roți motrice față de pe circuitul Spa-Francorchamps. Hot Hatch-ul nipon a parcurs un tur pe circuitul belgian în 2 minute și 53.72 de secunde.

Pentru a demonstra capacitățile sportive ale noii generații Civic Type R, Honda a pregătit o serie de încercări dure. Hot Hatch-ul va face o vizită pe cinci dintre cele mai cunoscute circuite europene pentru a încerca să bată recordurile all-time din dreptul categoriei Mașini de serie cu roți motrice față.

Proiectul poartă denumirea de Type R Challenge 2018 și este al doilea eveniment de acest gen, primul fiind realizat cu vechea generație Type R în 2016. Atunci, modelul producătorului nipon reușea să bată recordul pe tur în categoria sa pe Estoril (Portugalia), Hungaroring (Ungaria), Silverstone (Anglia) și Spa Francorchamps (Belgia).

În urmă cu câteva săptămâni, Honda Civic Type R a reușit să doboare recordul de la Magny Cours. Pe circuitul francez lung de 4.4 kilometri, modelul nipon a reușit un timp de 2 minute, 1 secundă și 51 de sutimi.

Acum, Honda a mers pe circuitul Spa-Francorchamps și a reușit să stabilească un nou record pentru categoria Mașini cu roți motrice față.

Hot Hatch-ul nipon a avut nevoie de 2 minute și 53.72 de secunde pentru a parcurge un tur pe circuitul belgian. La volanul lui Civic Type R s-a aflat Bertrand Baguette, fost câștigător al categoriei LMP2 din cadrul Campionatului Mondial de Anduranță și actual pilot în cadrul seriei Super GT.

"Cu o mașină cu roți motrice față te-ai aștepta să supravirezi, însă Civic Type R este un model echilibrat. Vei avea încredere în capacitățile sale mulțumită feedback-ului oferit", a declarat Bertrand Baguette.

Comentarii (1)

  • Roti motrice fata? Mai de mult, parca o numeati propulsie fata! Whatever!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru