Honda extinde proiectul european de reciclare a bateriilor provenite de la mașini electrice sau hibride: japonezii pot extrage litiu și cobalt pentru producția unor noi baterii

de Paul Cosma
Joi, 16.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a extins proiectul european de reciclare a bateriilor provenite de la mașini electrice sau hibride. Cu ajutorul companiei franceze SNAM, constructorul poate să extragă libiu și cobalt pe care să le folosească pentru producția unor noi baterii.

Începând din 2013, Honda și francezii de la Société Nouvelle d’Affinage des Métaux (SNAM) au început o colaborare pentru colectarea și reciclarea bateriilor provenite de la vehicule electrificate.

Proiectul a fost extins, iar Honda susține că dealerii săi din 22 de țări pot să colecteze baterii uzate sau deteriorate, care mai apoi să fie refolosite în alte scopuri.

O posibilitate ar fi ca bateriile să primească o “a doua șansă” și să fie transformate în sursă de energie regenerabilă pentru diferite aplicații industriale.

Atunci când calitatea bateriilor nu corespunde scopului de mai sus, SNAM susține că poate extrage litiu și cobalt pe care Honda să le folosească în producția unei noi generații de baterii.

Via Honda

Comentarii (6)

  • someone
    asa da. asta ar trebui sa fie lege la nivel mondial ca fiecare producator sa isi recicleze bateriile masinilor electrice. sau ma rog, ceva de genul.
    8 1
  • Ar trebui sa ii oblige pe astia sa-si recicleze mizeriile, macar atat sa faca daca cer preturi absurde pentru produse proaste.

    In rest, e totusi o evolutie asta. Daca si-au dat seama ca nu pot produce baterii mai eficiente si mai ieftine, macar se apuca sa recupereze ce pot din cele proaste pe care le au. E si asta ceva...

    @Honda: pana reciclati voi, eu va reamintes ca

    Zi de zi, DIESEL deasupra tuturor!
    2 10
  • @tester
    Sigur, ai perfecta dreptate particulele ultra fine emise de masinile Diesel sunt "deasupra tututor" iar noi marii admiratorii de consum redus si cuplu, platim cu plamanii. Sarbatori Fericite la toti si multa Sanatate!
    3 2
  • Ar trebui să se introducă o lege prin care fiecare producător din orice domeniu să-și preia de la consumatori și să-și recicleze bunurile pe care le-a fabricat.Apoi, fără respectarea acestui principiu, să nu i se permită să fabrice decât un număr limitat de noi produse. O primă consecință ar fi că aproape nimeni n-ar mai fi interesant să producă obiecte de unică folosință.
    3 0
  • Dati dracului japonezii astia. Cum reusesc ei cu mintea lor si "concentrated power of will" cum ar zice LP sa perfectioneze totul pana la cel mai mic detaliu.
    De fiecare data m-au surprins cei de la Honda ca atunci cand au scos ceva pe piata a fost ceva revolurionar dintr-un anumit punct de vedere. Diesel-cele mai eficiente, benzina-cele mai fiabile, electrice-cele mai tehnologizate acum poc! tehnologia asta de extras materiale rare pentru baterii. Tot respectul!
    1 0
  • @@tester: pai daca sunt deasupra tuturor si particulele, inseamna ca nimeni nu le inhaleaza, nu? :))
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru