Honda încheie un parteneriat cu LG pentru construirea unei fabrici de baterii în SUA

de Tiberiu Safta
Marti, 30.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a încheiat un parteneriat cu LG Energy Solution pentru construirea unei fabrici de baterii în Statele Unite. Valoarea construcției uzinei este cotată la 4.4 miliarde de dolari, iar fabrica va produce baterii pentru vehiculele electrice Honda și Acura vândute pe piața nord-americană.

Constructorul japonez de automobile a anunțat un nou parteneriat cu LG Energy Solution, divizia producătoare de celule de baterii a LG. Cele două companii de renume mondial vor construi o fabrică nouă de baterii în Statele Unite. Construcția uzinei valorează circa 4.4 miliarde de dolari și va avea o capacitate anuală de 40 GWh.

Interesant este că cele două companii nu au precizat unde va fi situată noua uzină. Din informațiile oferite, construcția noii uzine ar urma să înceapă în 2023, pentru ca aceasta să fie finalizată în 2025. Dacă totul va decurge conform planului, atunci producția de baterii ar trebui să debuteze la finalul acelui an.

La noua uzină vor fi construite baterii destinate modelelor Honda și Acura vândute exclusiv pe piața nord-americană. „Asocierea noastră în comun cu Honda, care are o reputație semnificativă de marcă, este încă o etapă importantă în strategia noastră pe termen mediu și lung de promovare a electrificării pe piața nord-americană, în creștere rapidă”, a declarat Youngswoo Kwon, CEO-ul LG Energy Solution.

Honda a confirmat că va dezvolta 3 platforme dedicate modelelor electrice.

Constructorul nipon dorește să aibă în portofoliul său nu mai puțin de 30 de modele electrice până în 2030. Mai mult, Honda țintește o capacitate de producție anuală de mașini electrice în America de Nord cuprinsă între 750.000 și 800.000 de unități până la începutul deceniului viitor.

via Honda, LG Energy Solution

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru